Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Mε αυτοπεραίωση θα κλείσουν βιβλία οι ελεύθ. επαγγελματίες

 Aυτοπεραίωση για να κλείσουν τα βιβλία τους θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου προς όλες τις εφορίες με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε3.

Σημειώνεται ότι από τις 9 Μαΐου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους μέσω του TAXIS net. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους μισθωτούς. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ισχύει ήδη η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.

Την ίδια υποχρέωση θα έχουν από φέτος και οι μισθωτοί με εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που την άλλη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει τους κλειδάριθμους (με συστημένες επιστολές μέσω των ΕΛΤΑ) στους μισθωτούς με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ώστε με αυτούς να έχουν πρόσβαση στο TAXISnet.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι εκ μέρους της διοίκησης του φορέα καταβάλλονται προσπάθειες για την ενεργοποίηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.