Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Εργαζομένοι Carrefour-Mαρινόπουλος Dia

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤHΝ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/4/2012  08:00πμ έως 12:00μμ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ                                       ΣΤΗΝ 4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Σωματείων  απευθύνονται  σε όλους εσάς που είστε εργαζόμενοι με εμπειρία και μπορείτε να διακρίνεται ότι η πολυεθνική CARREFOUR θέλει να φορτώσει την κρίση στις δικές μας πλάτες και μας καλεί να κάνουμε και άλλες θυσίες, να βάλουμε πλάτη, λες και όταν ομολογούσαν ότι η εταιρία είχε κέρδη, τα μοιραζόταν μαζί μας.

Παρά την υψηλή κερδοφορία που αποδεδειγμένα στο παρελθόν είχε, η CARREFOUR πήρε μέτρα που χειροτέρευσαν ακόμα περισσότερο την θέση των 15.000 εργαζόμενων, έχει γενικεύσει την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο που αγγίζει πλέον το 70% στα καταστήματα, έχει προχωρήσει σε μειώσεις ωραρίων, σε μαζικές απολύσεις, σε εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτός είναι ο  εξορθολογισμός των όρων εργασίας που επικαλείται η εργοδοσία.

Σήμερα η CARREFOUR έχει γίνει πιο επιθετική απέναντι στις διεκδικήσεις μας, αξιοποιεί το αντεργατικό  πλαίσιο της κυβέρνησης, της Ε.Ε., ότι δε θα ισχύσει καμία κλαδική σύμβαση, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα σε αυτό που αποτελούσε εμπόδιο στην αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και τις ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος μας,  στρώνοντας έτσι το έδαφος για δουλειά ήλιο με ήλιο, με παναθλίους μισθούς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

Για την  CARREFOUR οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθεί για να αυξηθεί και άλλο ο τζίρος και η κερδοφορία της. Στην επίθεσή της απαντάμε  με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα, σε όλη την χώρα.  

Συνάδελφοι,

ü       Μην δώσετε λευκή εξουσιοδότηση στην εργοδοσία για να προχωρήσει τα σχέδια της.

ü       Μην δεχτείτε καμιά μείωση στον μισθό σας κατά 10%, να γίνουμε δηλαδή εμείς πιο φτωχοί, γιατί έτσι τάχα μόνο θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, δεν θα κλείσουν μαγαζιά, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις. Να διαφυλάξουμε τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και να μην υπογράψουμε σε καμία περίπτωση ατομικές, που θα προβλέπουν την σφαγή και την καταδίκη την δική μας, των οικογενειών και των παιδιών μας,  που θα φτάσουν τους μισθούς στα 400 ευρώ στο 8ωρο και 200 ευρώ στο 4ωρο.

ü       Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα θα διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας.

ü       Η πολυεθνική CARREFOUR θέλει να είμαστε όμηροι της εκμετάλλευσης, του εκβιασμού της, θέλει να μην σηκώνει κανείς εργαζόμενος κεφάλι και να αντιστέκεται.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/4/2012 08:00πμ έως 12:00μμ

ΣΤΗΝ  4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.