Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Σε απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και μέσα στο καλοκαίρι

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μετά την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης, η οποία έληγε στο τέλος του 2012, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Παράλληλα με την καταγγελία της σύμβασης, οι ξενοδόχοι κάλεσαν την Ομοσπονδία των εργαζομένων σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με χαμηλότερες αμοιβές.

Σήμερα συνδριάζει, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κλάδου απέναντι στην πρωτοβουλία των εργοδοτών. Κατά τη συνεδρίαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συζητείται η προκήρυξη στάσης εργασίας στις 30 Απριλίου και 24ωρης απεργίας την 1η Μαΐου με τον εορτασμό τις Πρωτομαγιάς. Ακόμη, 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου και 48ωρη στις 10 και 11 Ιουλίου.

Η Ομοσπονδία καλύπτει τους εργαζομένους σε ξενοδοχεία, πρακτορεία τουρισμού, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ : ΜΝ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θετικά τα μηνύματα από την εκθέση τουρισμού στο Μιλάνο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 20 Φεβρουαρίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights