Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2025

Το Φαρμακείο Κολυβά απαντά στον Φ.Σ. Πρέβεζας- Λευκάδας

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΕΞ. ΚΟΛΥΒΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣ ΜΕΣΩ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΟΛΥΒΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ. ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο Φ.Σ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 40 ΩΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ. (ΤΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 32,5 ΩΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ).
Ο Φ.Σ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ. ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ 6 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΛΗΡΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ…ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

ΠΗΓΗ: mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Π. Αυγερινός, “Θέατρο του Ιονίου” δωρεάν στο συνέδριο της ΕΝΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ» (www.theatrotouioniou.gr), δραματοποιώντας έναν αστείρευτο πλούτο συναισθημάτων και δίνοντας υπαρξιακά χαρακτηριστικά στην ενασχόλησή του με […]

7 Σχόλια

  1. Σαφώς και δεν μπορεί κανείς να στερήσει το δικαίωμα της επιλογής σε μια απεργία σε κανέναν, όμως έχει εξίσου δικαίωμα (για να μην πω υποχρέωση) το συνδικαλιστικό όργανο ενός φορέα να στηλιτεύει τους απεργοσπάστες, αν θεωρεί ότι υποσκάπτουν τα συμφέροντα του κλάδου. Η επιστολή του ΦΣ εστάλη στα ΜΜΕ μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και τη στιγμή που όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι απεργούσαν, εκτός από τον κο Κολυβά και τον κο Αναστασίου στο Καναλάκι (97% επιτυχία).

    Τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Υγεία, αποτελούν την ταφόπλακα των ελληνικών φαρμακείων (του δικού μου και του κου Κολυβά συμπεριλαμβανομένων) και οδηγούν στην πλήρη απαξίωση τον επιστήμονα φαρμακοποιό, είτε εργάζεται μόνος του, είτε έχει πεντακόσιους υπαλλήλους πίσω από τον πάγκο, προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων (τραστ).
    Το κατάπτυστο νομοσχέδιο επίσης προβλέπει, όχι 35 ή 45 ώρες εργασίας, αλλά 70-75, μέχρι εξαντλήσεως δηλαδή. Κι αυτό σύσσωμος ο φαρμακευτικός κόσμος το πολέμησε και το πολεμάει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό 99% συμμετοχή στην απεργία. Άραγε, αυτό το 99% των φαρμακοποιών είναι κομμάτι του «συντηρητικού κατεστημένου»; Ή μήπως η ευαισθησία για τη δημόσια υγεία και για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων είναι αποκλειστικό προνόμιο του 1%;
    Τέλος να προσθέσω ότι η κατά κόρον επίκληση της δημοκρατίας που διάβασα μοιάζει λίγο…επιλεκτική. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι η αρχή της πλειοψηφίας παρακάμπτεται, λες και δεν αποτελεί δομικό συστατικό της δημοκρατίας; Εκτός κι αν «δημοκρατία» είναι το ατομικό, και όχι το συλλογικό συμφέρον…

    Εφ’ όπλου λόγχη,
    Ο Αντιπρόεδρος του ΦΣ Πρέβεζας- Λευκάδας
    Παναγιώτης Κονιδάρης

  2. Πάντως ανεξάρτητα των δίκαιων ή μη αιτημάτων των φαρμακοποιών,που φυσικά είναι δικαίωμά τους να προβαίνουν σε απεργίες, όποτε και όπως θέλουν, όπως δικαίωμα έχει και ο καθένας να μην απεργεί (όλοι επικαλούμαστε τη δημοκρατία άλλως τε,) ένα ερώτημα μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, έχει δικαίωμα ή όχι να ανοίξει δικό του φαρμακείο (να πάρει δική του άδεια) όπου αυτός θέλει και όποτε θέλει, όπως ο Δικηγόρος, ο μηχανικός, ο ηλεκτρολόγος,ο λογιστής κ.λ.π; Και αν όχι γιατί; Δεν αποτελεί αυτό συνταγματική παραβατικότητα; Μια απάντηση από όποιον γνωρίζει νομίζω ότι είναι απαραίτητη.

  3. @Λευτέρης Κατωπόδης
    Όποτε θέλει ναι. Όπου θέλει, όχι. Όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- χώρες υπάρχουν νόμοι που φροντίζουν για τη διασπορά των φαρμακείων στην επικράτεια σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια.Κι αυτό για να καλύπτονται και οι επαρχιακές απομονωμένες περιοχές φαρμακευτικά, κάτι ζωτικό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και για την πρόσβαση στο φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό όλων των πολιτών. Αν για παράδειγμα και οι 12000 φαρμακοποιοί ήθελαν να ανοίξουν φαρμακείο έξω από τον Ευαγγελισμό μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν; Και ποιος θα επέλεγε τότε να ανοίξει στη Γαύδο, στα Κουφονήσια ή στο Μεγανήσι (εκτός από μένα); Αυτός είναι και ο λόγος που η ευρωπαϊκή νομοθεσία, στην οδηγία Μπολκενστάιν (για το άνοιγμα των επαγγελμάτων) ΕΞΑΙΡΕΙ ΣΑΦΩΣ αυτό του φαρμακοποιού.Σχετικά έχει αποφανθεί και το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε μια ανάλογη προσπάθεια στην Αστούρια της Ισπανίας.
    Επιπρόσθετα, όπως και ο ίδιος ο Υπουργός έχει κατ’ επανάληψη παραδεχτεί δημόσια, ο αριθμός των φαρμακείων στην Ελλάδα είναι τεράστιος, αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Μόνο η Θεσ/κη έχει τόσα φαρμακεία όσα όλη η Αυστρία! Η περαιτέρω αύξησή τους σύμφωνα με όλες τις μελέτες κρατικών και ανεξάρτητων φορέων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, κάτι που υποτίθεται (κυριολεκτικά υποτίθεται) προσπαθεί να συμμαζέψει το Υπουργείο Υγείας.Και ασφαλώς, δε θα είναι όλα βιώσιμα, ούτε με σφαίρες.
    Το νέο νομοσχέδιο εξάλλου δεν προβλέπει κατάργηση των πληθυσμιακών περιορισμών, παρά μόνο μείωσή τους (από 1500 σε 1000 κατοίκους ανά φαρμακείο), κατανοώντας το πρόβλημα. Φυσικά, άνεργος φαρμακοποιός δεν υπάρχει ούτε μισός (στοιχεία ΟΑΕΔ). Όσοι δεν έχουν δικό τους φαρμακείο είτε απασχολούνται στην βιομηχανία, είτε σε φαρμακαποθήκες, είτε σε νοσοκομεία (όπου μάλιστα υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάπου 120 κενές θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας).
    Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό.Το “άνοιγμα” δε γίνεται για τους έρμους τους νέους φαρμακοποιούς, δυστυχώς… Είναι οι σχεδόν φωτογραφικές διατάξεις του ν/σ για την είσοδο στην αλυσίδα φαρμάκου εταιριών- αλυσίδων φαρμακείου, εγχώριων, ισραηλινών και αμερικανικών συμφερόντων (το θέμα με τη SuperPharm έχει δει τη δημοσιότητα), που ανασκάπτουν τα θέμελα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και που οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση της δικίνησης του φαρμάκου. Οι νέοι λοιπόν πτυχιούχοι φαρμακοποιοί θα καταλήξουν υπάλληλοι αυτών των αλυσίδων, πριν αλέκτωρ λαλήσαι άπαξ. Μαζί τους και πολλοί από τους παλιούς που σε καμιά περίπτωση δε θα διαθέτουν τα τεράστια κεφάλαια να ανταγωνιστούν πολυεθνικές, τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο το κράτος μας χρωστάει τόσα ώστε να μην έχουμε σε λίγο να πληρώσουμε ούτε τα φάρμακα του μήνα.
    Το παιχνίδι είναι χοντρό και όλοι καταλαβαίνουν που θα καταλήξει. Τα 2-3 μεγάλα ψάρια θα φάνε όλα τα μικρά (με πιστώσεις στα Ταμεία, εκπτώσεις, δωράκια κτλ) και μετά θα κερδοσκοπήσουν ανελέητα, εκτινάσσοντας τις τιμές των φαρμάκων (όρα πετρέλαιο) κατά το δοκούν και βουλιάζοντας τα Ταμεία. Σε 3-4 χρόνια, όποιος έχει λεφτά θα παίρνει φάρμακα και θα ζει. Όποιος δεν έχει…
    Και δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι ο καρχαρίας θα λυπηθεί το ψαράκι στο Μεγανήσι ή σε όποιο άλλο μικρό μέρος.Θα πασχίσει αντίθετα να το καταπιεί. Μα, κι ο κοσμάκης; Ας γελάσω! Η μόνη επιδίωξη του επιχειρηματία, ΜΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, θα κατατείνει στην αύξηση του κέρδους της επιχείρησής του, κι όχι στην υπεύθυνη, επιστημονική και εξειδικευμένη αντιμετώπιση που χαίρει σήμερα ο Έλληνας ασθενής από τον φρμακοποιό του.

    Και να’ ταν μόνο αυτά…
    (Όπερ, αν χρειαστεί, θα επανέλθω).

  4. Μα αν δεν κάνω λάθος το ζήτημα της εισόδου “στην αλυσίδα φαρμάκου των εταιρειών -αλυσίδων φαρμακείου, εγχώριων, ισραηλινών και αμερικανικών (αχ αυτοί οι αμερικάνοι) συμφερόντων”, το έχει λύσει αρνητικά και κατηγορηματικά ο αρμόδιος Υπουργός.Γιατί επιμένουν να το διαψεύδουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών; Δεν μιλάει καλά Ελληνικά ο Υπουργός; Ας περιμένουμε λιγάκι.
    Κακά τα ψέμματα. Η καθολική αντίδραση αγπητέ φίλε,και το γνωρίζουμε όλοι μας, είναι για να μη θιγεί συνολικά το ιατρικοφαρμακευτικό κατεστημένο (εσύ εξαιρείσαι, πράγματι ασκείς κοιωννικό έργο). Αυτό που διαχρονικά τρέπει σε άτακτη φυγή τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας. Κάνω λάθος; Ξεχάσαμε τον κ.Ν.Κακλαμάνη, τον “καλλίτερο” Υπουργό της Ν.Δ,που μέσα σε πολύ χρονικό διάστημα, εξωστρακίστηκε προς τον Δήμο Αθηναίων;

  5. @Λευτέρης Κατωπόδης
    Το έχει λυμένο; Ας γελάσω! Έχεις δει το σχέδιο νόμου; Άλλαξε μια λέξη (κυριολεκτικά μια λέξη) και έκανε το “φαρμακοποιός”, “πτυχιούχος φαρμακοποιός”. Για την ουσία όμως του ιδιοκτησιακού ζητήματος κουβέντα, μπαμπαξά, που θα λέγαμε και στο νησάκι μας. Ήταν τόσο δύσκολο να γραφτεί η φρασούλα ότι “άδεια ίδρυσης φαρμακείου λαμβάνει μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός”; Και φυσικά μιλάει καλά ελληνικά ο λόρδος Λοβέρδος. Αυτό που δε μιλάει είναι η αλήθεια. Αν ήταν ινδιάνος θα τον βάφτιζαν “Η Διχαλωτή Γλώσσα”. Τα υπόλοιπα (κορώνες, απειλές, διαβεβαιώσεις και τα συναφή) μέσω παρακάναλων, είναι το ψωμοτύρι του και για λαϊκή κατανάλωση. Το παιχνίδι είναι στημένο και βρωμάει από χιλιόμετρα.Έχει γίνει συμφωνία κυρίων με την ισραηλινο-αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων SUPERPHARM,η οποία σημειωτέον κατοχύρωσε το trade name της στην Ελλάδα στις 12 Ιανουαρίου, μία μόλις μερούλα μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου!
    Η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας είναι προ των πυλών και αυτό θα το νιώσουν όλοι οι ασφαλισμένοι στο πετσί τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη μας έχει έρθει κατάλογος 560 φαρμάκων που ΔΕΝ θα συνταγογραφούνται εφεξής (ΕΠΙΠΛΕΟΝ των 850 που βρίσκονταν ήδη εκτός λίστας) και θα πρέπει ο ασφαλισμένος να τα πληρώνει από την τσέπη του. Δεν την ενεργοποίησαν ακόμα, προφανώς για να περάσει το μεγάλο κύμα, αλλά σε μια-δυο βδομαδούλες…

    Και φυσικά έπεται συνέχεια. Να μην τα πω όλα τώρα και στενοχωρήσω περισσότερο όσους ήδη ανησυχούν, σιγά-σιγά θα τα λέω. Σα δόση φαρμάκου…

  6. Συμφωνούμε λοιπόν φίλε Παναγιώτη, ότι δηλαδή ο νόμος θα πρέπει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
    Ομως σε όλα μου απάντησες, εκτός από ένα,που σου διέφυγε, αν δηλαδή συμφωνείς ότι υπάρχει ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο (όχι κατεστημένο φαρμακοποιών), το οποίο εκμεταλεύεται το φάρμακο και την υγεία.Δεν είναι κακό να λέμε και καμιά αλήθεια καμιά φορά. Ωφελεί,άσχετα από το τί πρεσβεύει ο κάθε υπουργός και ο κάθε γιατρός.

  7. @Κατωπόδης Λευτέρης
    Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με τον όρο “ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο”. Υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι σε κυκλώματα ετιριών, γιατρών και φαρμακοποιών που κάνουν υπερβολικές, αχρείαστες ή ακόμα και εικονικές συνταγογραφήσεις, σωστά; Σαφώς και υπάρχουν τέτοιοι. Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν τέτοιοι. Σε κάθε χώρα υπάρχουν τέτοιοι. Αυτό όμως τί ακριβώς σημαίνει; Κι αν ρωτάς για τη δική μου θέση, σαφώς και είμαι υπέρ της κάθετης αντιμετώπισης, πρώτα από τους ίδιους τους συλλόγους τους/μας και μετά από το ίδιο το κράτος (μέσω της δικαιοσύνης). Και όταν λέω κάθετη, εννοώ οριστική και αμετάκλητη άρση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα και ποινική δίωξη, εφόσον το αδίκημα είναι σοβαρό. Οι επιστημονικοί κλάδοι εξάλλου οφείλουν να αυτοπροστατευτούν από τα λαμόγια, που σπιλώνουν το σύνολο των επιστημόνων, και φαντάζομαι ότι σαν επιστήμονας και δη νομικός θα συμφωνείς. Να σημειώσω βέβαια ότι όλον αυτόν τον καιρό δεν άκουσα ούτε από ένα κανάλι (μα ούτε από ένα; για τα μάτια βρε αδερφέ!)να κατηγορούνται οι δεινόσαυροι της Υγείας, δηλαδή οι φαρμακευτικές, παραφαρμακευτικές και παραϊατρικές εταιρίες, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες της Υγείας και οι μεγαλογιατροί του ιδιωτικού τομέα. Αυτοί δηλαδή που νέμονται το 80-90% των δαπανών της Υγείας στην Ελλάδα (και αλλού) και που, σε μεγάλο βαθμό, επιβαρύνουν τελικά τον λαό. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights