Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

…τα ίδια τα όνειρά μας θα μας σώσουν…(γράφει η Β.Αραβανή)

ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΑΡΑΒΑΝΗ υποψ. βουλευτής Λευκάδας με ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 Υπάρχει στ’ αλήθεια πολίτης που πιστεύει ότι το Μνημόνιο είναι ο μονόδρομος για τη σωτηρία του ελληνικού λαού;

Υπάρχει στα αλήθεια πολίτης που πιστεύει ότι όντως «μαζί τα φάγαμε»;

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει τις θριαμβικές εξαγγελίες των μεγάλων κομμάτων και των συνεργών τους που με τις επιλογές τους οδήγησαν,  την κοινωνία μας στην οικονομική εξαθλίωση και την πατρίδα μας σε καθεστώς υποτέλειας και κηδεμονίας; 

 Φτώχια, βία, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, δημογραφικό πρόβλημα, κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.

Στη Λευκάδα μας 170 μαθητές στερούνται πλέον την δυνατότητα να πάνε σχολείο. Οι εργαζόμενες  στη «βοήθεια στο σπίτι» έχουν να πληρωθούν από το περασμένο Ιούλιο.

 Εμάς τους νέους και κυρίως εμάς τις γυναίκες μας οδηγούν στην ιδιώτευση, στην περιθωριοποίηση, στην απόγνωση. Μας σκοτώνουν τα όνειρα, τα ιδανικά, την ελπίδα. Δε μας επιτρέπουν να φτιάξουμε οικογένεια, να ζήσουμε, να επιβιώσουμε.

 Γιατί συστρατευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στα μεγάλα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα, αιτήματα και μηνύματα τηρεί και διατυπώνει την πιο υπεύθυνη, την πιο συνεπή, την πιο ρεαλιστική, την πατριωτική αντιτροϊκανή και αντιμνημονιακή πολιτική.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν βλέπει ανταγωνιστικά τις άλλες προοδευτικές αντιτροϊκανές και αντιμνημονιακές δυνάμεις. Τις βλέπει συναγωνιστικά. Γι αυτό και ζητά επίμονα την ενότητα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως προϋπόθεση για να βγούμε, η κοινωνία μας, η νεολαία μας, η πατρίδα μας από το σημερινό μας αδιέξοδο.

 Ξέρουμε, βεβαίως, ότι αντιμετωπίζουμε τον Ξέρξη και τον Εφιάλτη των καιρών.

Δεν τρομάζουμε όμως! Ξέρουμε, όπως λέει ο ποιητής Νίκος Καρούζος, ότι «θα περάσουν από πάνω μας όλοι οι τροχοί. Στο τέλος, τα ίδια τα όνειρά μας θα μας σώσουν».

Ξέρουμε και πιστεύουμε ότι τον Γολγοθά θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση!

Καλή Ανάσταση λοιπόν!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων την Παρασκευή στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 20 Ιουνίου 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         Τηλ: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights