ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Κι ενώ η δημοτική αρχή προσπαθεί να πείσει για την αγνότητα των προθέσεών της για την αναμόρφωση της πλατείας στο Βαθύ, μελέτη που είχε αναθέσει σε εταιρεία από το 2007 την διαψεύδει.
![ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ-ΜΕΛΕΤΗ 2007-Φ1](https://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2012/04/ΠΛΑΤΕΙΑ-ΣΤΟ-ΒΑΘΥ-ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ-ΜΕΛΕΤΗ-2007-Φ1.png)
Από το 2007 υπάρχει μελέτη πληρωμένη για την πλατεία στο Βαθύ (εργοδότης ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ όπως δηλώνεται στην εικόνα αριστερά από την ιστοσελίδα της εταιρείας), όπου φαίνεται καθαρά στα σχέδια ν’ απουσιάζουν τόσο η παιδική χαρά, όσο και το γήπεδο του μπάσκετ. Eπίσης στα σχέδια φαίνονται καθαρά δύο κιόσκια με πέργκολες για τραπεζοκαθίσματα.
Δεν γνωρίζουμε την τύχη της συγκεκριμένης μελέτης, δηλ. εάν ολοκληρώθηκε και για ποιο λόγο εγκαταλείφθηκε κλπ. Εκείνο που εύκολα συμπεραίνει κανείς είναι ότι η παρουσία των παιδιών στην πλατεία κάποιον ή κάποιους ενοχλεί!
Η μελέτη φέρνει την σφραγίδα μιας από τι καλύτερες εταιρείες μελετών, με διακρίσεις και βραβεία. Βέβαια ο εντολοδόχος καθορίζει τις γενικές κατευθύνσεις σε μία μελέτη κι είναι απορίας άξιο γιατί δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για να καταλήξουμε σήμερα στα …«παρτέρια». Να επισημάνουμε επίσης ότι και σ΄ αυτά τα σχέδια φαίνεται να απουσιάζει η τοπική αρχιτεκτονική και ο χαρακτήρας που θα προσδιόριζε ένα νησί του Ιονίου και φανερώνει την μικροαστική αντίληψη που διακατέχει την δημοτική αρχή και τη νεοαστική τάξη του Μεγανησίου που αυτή εκφράζει.
Δείτε περισσότερα σχέδια και φωτογραφίες εδώ.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που φτάσανε στο Μeganisi Νews, ομάδα πολιτών χθές προέβη σε σήμανση των επικίνδυνων σημείων στην πλατεία στο Βαθύ και αναμένεται να αποστείλει έγγραφο διαμαρτυρίας στην Αποκενρωμένη Διοίκηση με υπογραφές κατοίκων του νησιού.
Μιας και τελευταία τα κουίζ και τα τεστ γνώσεων αρέσουν, να βάλω και εγώ με την σειρά μου κάποια ερωτήματα:
1) Γιατί, από σύσταση δήμου Μεγανησίου, τα ποσά για μελέτες είναι πολύ μεγαλύτερα από τα ποσά για έργα;
2) Σε ποιον κύριο ανήκει η εταιρία arsis architects;
3) Ποια η έτερη ενασχόληση του κυρίου αυτού;
4) Γιατί οδηγηθήκαμε στην εταιρία του εν λόγω κυρίου;
5) Ποιό το ισοσκελές τρίγωνο που δημιουργήθηκε από αυτήν την μελέτη;
6) Ποιά η μικρότερη πλευρά του τριγώνου που αποτέλεσε και τον
συνδετικό κρίκο;
Τελικά η Αθήνα είναι πολύ πιο μικρή από ότι κάποιοι φαντάζονται.