Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Aλλάζει η χωροθέτηση του ΣΜΑ Μεγανησίου. Στη “Σχίζα” η νέα θέση

Ενώ τον Νοέμβριο συζητούσαμε για τον ΣΜΑ στο Σπαρτοχώρι, η δημοτική αρχή  είχε από τον Οκτώβριο αναθέσει μελέτη για κινητό ΣΜΑ με νέα χωροθέτηση στον παλιό ΧΥΤΑ (Σχίζα).

Κι ενώ οι πάρεδροι και των τριών χωριών είχαν αναλάβει και τελικά πρότειναν και τοποθεσίες για την στάθμευση του κινητού ΣΜΑ (μάλιστα στο Σπαρτοχώρι δώριζαν και οικόπεδο), η δημοτική αρχή για μία ακόμη φορά αιφνιδίασε τους πάντες με το γνωστό πλέον επιχείρημα ότι χάνονται οι προθεσμίες.

Δείτε την εισήγηση του δημάρχου:

Έτσι,  μία μέρα πριν το αναβληθέν  Δημοτικό Συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας,  έλαβαν γνώση οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες ίσως… ακόμα.  Να σημειώσουμε ότι τότε για πρώτη φορά προγραμματίστηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο μέσον της εβδομάδας, το οποίο και τελικά είχε την τύχη που όλοι ξέρουμε.

Τις μεθοδεύσεις αυτές και την πρακτική της δημοτικής αρχής στηλίτευσε τόσο η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ.  Αικ. Καββαδά , τονίζοντας ότι ο δήμαρχος εμμένει να αποφασίζει ερήμην της κοινωνίας, όσο και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αργύρης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα καταλόγισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Θαν. Κονιδάρης που οποσδήποτε πρέπει ν’ ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην απάντησή του ο δήμαρχος ανέφερε πως η χωροθέτηση γίνεται για τυπικούς και μόνο λόγους και είναι προφανές πως ένα τέτοιο όχημα πρέπει να βρίσκεται υπό την άμεση επίβλεψη του δήμου κι αποκλείεται να σταθμεύει στην “Σχίζα” . Εκφράζοντας προσωπική άποψη, θα ΄λεγα ότι πράγματι ένα τέτοιο όχημα είναι αρκετά καθαρό και δεν συντρέχει λόγος για το που θα σταθμεύει.  Από την άλλη, η ανάγνωση του κ. Θαν.Κονιδάρη περί επεκτάσεως στην μελέτη δεν μ΄αφήνει 100%  ήσυχο. Παρ’ όλα  αυτά, το ζήτημα της διαβούλευσης με την κοινωνία υπάρχει και σ’ αυτό, όπως και στο σύνολο των θεμάτων που χρειάζονται κοινωνική συναίνεση.

Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία 6-5 με τον ανεξάρτητο κ. Θαν. Κονιδάρη να δηλώνει παρόν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.