Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Το “ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ” από το Μεγανήσι στον αθηναϊκό τύπο μέσω ΠΙΝ …και Μeganisi Νews

Το φυλλάδιο της Περιφέρειας είναι μια διαφημιστική καταχώρηση για την προβολή του Πάσχα σε αθηναϊκές εφημερίδες. Η φωτογραφία για το “Κάψιμο του Ιούδα” στο Μεγανήσι είναι από το Μeganisi News.

Εδώ, ας μας επιτραπεί, θέλουμε να πούμε κάτι. Δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά είναι και μια αλήθεια. Πολλά, αν όχι όλα, οφείλονται σε έναν άνθρωπο: στον Στάθη Πολίτη, τον γνωστό σε όλους μας «Γάντζο». Σε αυτόν οφείλεται το ότι δημιουργήθηκε και υπάρχει το Meganisi News. Ακόμα και το ότι σήμερα υπάρχουν δυο σελίδες στο νησί και αύριο μεθαύριο κανείς δε ξέρει ακόμα πόσες, πάλι σε αυτόν θα οφείλεται που έκανε την αρχή για το Μεγανήσι, με όποιο κόστος χρειάστηκε ενδεχομένως να καταβάλει.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που κοσμεί το διαφημιστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και διαφημίζει το Μεγανήσι στον αθηναϊκό τύπο, ναι μεν να φέρει δίπλα «Meganisi News», όμως στην πραγματικότητα φέρει «Στάθης Γάντζος». Το λέμε εμείς, διότι ο Στάθης μάλλον δεν θα το έλεγε και ούτε θα περηφανευόταν ποτέ, όπως και όλοι όσοι ήταν μαζί του, τότε.  Άλλωστε ο ανώτερος άνθρωπος είναι ταπεινός στα λόγια αλλά εξαίσιος στη δράση, όπως λέει και ο Κομφούκιος.

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου για το Πάσχα

Τα Ιόνια Νησιά είναι ένας ευλογημένος τόπος, με ξεχωριστά φυσικά χαρίσματα, με ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, με ανθρώπους φιλόξενους, που έχει αγαπηθεί απ’ όλη την υφήλιο.

Μια από τις περιόδους, που η φήμη των Ιονίων Νησιών έχει διατρέξει σε κάθε άκρη του πλανήτη, είναι το Πάσχα.

Το Πάσχα στα Επτάνησα είναι ξεχωριστό, γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στα νησιά μας, για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Ο ερχομός της άνοιξης αποκαλύπτει τις ομορφιές και τα χαρίσματα του τόπους μας, ενώ η θρησκευτική κατάνυξη και τα ιδιαίτερα έθιμα των Ιόνιων Νησιών κατά τις εορτές του Πάσχα, έχουν καταστήσει τα νησιά μας μοναδικά και ελκυστικά, γι’ αυτή την περίοδο.

Είναι πραγματικά εμπειρία ζωής να βιώσει κάποιος το Πάσχα στα Ιόνια νησιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχουν εμπνευσθεί  καλλιτέχνες και δημιουργοί και έχουν αποτυπώσει και καταγράψει σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία.

Από την πλευρά της Περιφέρειας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να χαρίσουμε και φέτος στους επισκέπτες μας αξέχαστη διαμονή. Να χαρούν το φυσικό περιβάλλον, να νιώσουν την θρησκευτική κατάνυξη, να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα έθιμα και να βιώσουν τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων.

Σας περιμένουμε στα Ιόνια Νησιά για να γιορτάσουμε μαζί το φετινό Πάσχα.

Κάντε "κλικ" πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

 
Μπορείτε να το ανοίξετε σε μορφή pdf όπως ακριβώς μας εστάλη από την Περιφέρεια εδώ.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights