Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

EΩΣ τις 28 Φεβρουαρίου καλούνται να υποβάλουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων για το 2011 οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ, το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται ανά άτομο και διανυκτέρευση από 19 έως 24 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία αστέρων του ξενοδοχείου και 10 ευρώ για τα κάμπινγκ. Το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε κοινωνικός τουρίστας ανά διανυκτέρευση ανέρχεται σε 3 έως 15 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία αστέρων του ξενοδοχείου και την παροχή ή όχι πρωινού. Το πρόγραμμα αφορά 180.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ) και περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) για κάθε δικαιούχο. Η διάρκειά του είναι από την 1η Ιουνίου του 2011 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2012.

Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα, όλων των τύπων, με ειδικό σήμα λειτουργίας σε ισχύ. Συγκεκριμένα, αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν τα ξενοδοχεία όλων των μορφών και αστέρων, οι οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping), τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, εξαιρουμένων των ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων ενός κλειδιού και οι επιπλωμένες κατοικίες-επαύλεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν ιδιαίτερο λουτρό και κλιματισμό-κεντρική θέρμανση εντός των δωματίων.

Oσοι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να συνάψουν σύμβαση με τον ΟΓΑ /ΛΑΕ, προκειμένου να δέχονται στα καταλύματά τους κοινωνικούς τουρίστες-δικαιούχους του οργανισμού μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του προγράμματος (προϋποθέσεις-διαδικασίες ένταξης-υποχρεώσεις κ.λπ.), αλλά και να προμηθευτούν το ειδικό έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής, πρέπει να απευθυνθούν στον Κλάδο Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ (Πατησίων 30 – 10170 Αθήνα, τηλ.: 2103322233).

Οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με fax στον ΟΓΑ/ΛΑΕ.

ΠΗΓΗ: express.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η ΠΙΝ στη διεθνή τουριστική έκθεση Holiday and Travel Show στη Μελβούρνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 17 Μαρτίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         Τηλ: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *