Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

“Γκρεμίστε τα πριν σας τα γκρεμίσουμε εμείς!”

Αναμόρφωση της πλατείας στο Βαθύ

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά (Καρατσολάκη) απηύθηνε ερώτηση προς τον δήμαρχο κ. Στ. Ζαβιτσάνο για το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την αναμόρφωση της πλατείας στο Βαθύ.

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι οι παρεμβάσεις στην πλατεία του Βαθιού έχουν να κάνουν με την κατασκευή πέτρινων τετράγωνων  προστατευτικών τοιχωμάτων 4μετρης διαμέτρου (με προοπτική να γίνουν …στρόγγυλα;) γύρω από τα δέντρα και  σε τέτοιο βαθμό, ώστε να περιορίζεται η ελεύθερη κίνηση των μικρών παιδιών και να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού τους.

Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο πως είναι σήμερα η πλατεία στο Βαθύ μετά την καλλωπιστική παρέμβαση (όρος που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος).

Η κ. Καββαδά δεν έθεσε το ζήτημα στη βάση της αισθητικής αλλά στη βάση της επικινδυνότητας, ενώ παράλληλα δε δίστασε να υπονοήσει ότι ενδεχομένως πίσω από την απόφαση αυτή του δημάρχου να εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες, αφού με την συγκεκριμένου τύπου παρέμβαση στην πλατεία τα παιδιά στην ουσία εκδιώκονται από αυτήν για να μην ενοχλούν τους θερινούς μήνες. Επίσης ρώτησε τον δήμαρχο αν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι του Βαθιού σχετικά και του επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των Βαθυσάνων είναι αγανακτισμένη με αυτή του την ενέργεια.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Ο δήμαρχος, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα  λέγοντας ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ώστε να μπορούσε να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο αίτημα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βαθέως, για να μην βγαίνουν τα χώματα από τα δέντρα και στην ουσία δεν βλέπει να υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά, αλλά ούτε υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα που εμμέσως πλην σαφώς η κ. Καββαδά του καταλόγισε. Ίσα ίσα, είπε, πρόκειται για μια μικροπαρέμβαση αισθητικής φύσεως, έναν καλλωπισμό του χώρου.

 

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Θανάσης Κονιδάρης: «Γκρεμίστε τα πριν σας τα γκρεμίσουμε!»

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο κ. Θανάσης Κονιδάρης ο οποίος σε υψηλούς τόνους («Γκρεμίστε τα πριν σας τα γκρεμίσουμε!») στηλίτευσε τη στάση του δημάρχου και τον κατηγόρησε για έλλειψη υπευθυνότητας. Αιτία το ότι ο δήμαρχος «οχυρώθηκε» πίσω από το Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βαθέως και το αίτημά του για την αναμόρφωση της πλατείας, αφού όπως είπε ο κ. Θαν. Κονιδάρης ο Πρόεδρος του Τ.Σ. δεν είναι όργανο (είναι μονοπρόσωπο).

Επιπλέον τόνισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση κόστους 2.300 ευρώ δεν είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και ως εκ τούτου απαγορεύεται να γίνει.

Τέλος προκάλεσε τον δήμαρχο να παραδεχθεί ότι «έκανε γκάφα» με το συγκεκριμένο θέμα και επειδή τελικά φαίνεται εκ των υστέρων να αναγνωρίζει την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης για τα παιδιά κυρίως, καταφεύγει στο να … «στρογγυλοποιήσει» τα τετράγωνα υπό το φόβο ατυχήματος, με αποτέλεσμα να εισπράξει την απάντηση του δημάρχου για «καουμπόυδες». Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς προκύπτει το κόστος των 2.300 ευρώ που ανέφερε προηγουμένως ο κ. Θαν. Κονιδάρης.

Δείτε τα σχετικά ΒΙΝΤΕΟ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

8 Σχόλια

 1. Οι συναποφασησαντες (δεν περνει μονος του ο Δημαρχος τις αποφασεις αυτες)
  ισως εχουν στο μυαλο τους εναν λαβυρινθο ετσι για να περνανε την ωρα τους τα παιδια τρεχοντας αναμεσα.Επισης στις καλοκαιρινες εκδηλωσεις δεν θα χρειαστουν πολλες καρεκλες μια και στα καινουργια πεζουλια χωρανε πολλοι κ..λοι.Το χειμωνα δε με λιγο τεχνιτο χιονι η παγο θα εχουμε μια τελεια πιστα σλαλομ η πατιναζ ισως και καλιτεχνικου μια και ειμαστε και λιγο κουλτουριαρηδες.

 2. Καταρχήν, όλη αυτή η έκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλατεία οικισμού, διότι πολύ απλά καταλαμβάνει το ένα τρίτο ολόκληρου του οικισμού και ως εκ τούτου θα ήταν άτοπο να την προσεγγίζαμε ως μία απλή πλατεία.
  Ο χώρος λοιπόν αυτός από ανέκαθεν ανήκε αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά.
  Κάποια στιγμή, κάποια μαγαζιά κάλυψαν ένα πολύ μικρό μέρος αυτής.
  Στην συνέχεια η παιδική χαρά περιχαρακώθηκε και περιφράχτηκε.
  Αργότερα το γήπεδο μπάσκετ έφυγε για να πάρει την θέση του ένα υποτυπώδες γηπεδάκι για τα μικρά παιδιά, το οποίο κι αυτό ετοιμάζεται να φύγει.
  Ύστερα ένα εκ των μαγαζιών που πατάει πάνω στην πλατεία κάλυψε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια τείνοντας να γίνει παραλιακό.
  Τώρα με αυτά τα παρτέρια ¨έσπασε¨ ο ενιαίος χώρος όπου τα παιδιά έκαναν ποδήλατο και έπαιζαν, με προφανή σκοπό να φύγουν και από εκεί.
  Όποιος δεν βλέπει ότι σε λίγα χρόνια η πλατεία θα αποτελεί αποκλειστικότητα των μαγαζιών, με εξαίρεση ίσως την περιφραγμένη παιδική χαρά, απλά εθελοτυφλεί.
  Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ό,τι κακό ή καλό γίνεται σε ένα τόπο δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη, αλλά εξελίσσεται και αναπτύσσεται σταδιακά.
  Πιστεύω ότι πρέπει η τελευταία ¨έμπνευση¨ με τα παρτέρια να αρθεί άμεσα και κάποια στιγμή να υπάρξει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την πλατεία την οποία να αποδέχεται το σύνολο της μεγανησιώτικης κοινωνίας και όχι μόνο οι επιχειρηματίες της περιοχής. Η εκάστοτε δημοτική αρχή άλλωστε καλείται να υπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών και απλών πολιτών της .

 3. Δεν ήθελα να σχολιάσω. Αλλά με προκαλεί το γεγονός ότι το συμβούλιο που έγινε κάθε άλλο παρά συμβούλιο ήταν. Το χειρότερο μάλιστα είναι όταν κάποια άτομα εκεί ανοίγουν το στόμα τους μόνο για να ειρωνευτούν και να προσβάλλουν κάποιον που μιλάει και πιστευει αντίθετα από εκείνα. Ετερόφωτα είναι? Από επιχειρήματα και ουσία μηδέν τίποτα απολύτως. Το πολτικό ήθος και ο πολιτικός πολιτισμός σε κάποιους μάλλον δεν είναι αρκετό. Σε όλους θελω να πω το εξής. Κύριοι κυρίες δε ξέρω πόσοι και ποιοι πληρώνονται για τις υπηρεσίες που σας εκλέξαμε να μας προσφέρετε. Αλλά βάλτε το καλά στο μιαλό σας. Αυτά είναι δικά μας λεφτά. Από τους κομένους μισθούς όσοι παίρνουν. Από το αβέβαιο αύριο για τις δουλειές μας. Από τις κομένες συντάξεις κάποιων ηλικιωμένων. Από κάποιους που σκέφτονται να βγουν ακόμα και στο καφενείο γιατί δεν έχουν για να έχουν άλλοι, για να φορολογεί το κράτος και να στηρίζει την αυτοδιοίκηση αν μπορεί να πει κανεις ότι τη στηρίζει με ψίχουλα. Εντάξει κόψανε και σε εσάς σε όσους κόψανε. Αλλά και πάλι δανεικά είναι. Εμείς τα δίνουμε. Αυτά τα ψίχουλα είναι από το δικό μας κομένο ψωμί που αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Σκεφτείτε αν κάποιες φορές πράγματι σας αξίζουν. Δε λέω ότι είστε όλοι ίδοι, δε λέω ότι είστε ανεπάγγελτοι αλλα καλίτερα να είστε επαγγελματίες στην πολιτική και όχι να φέρεστε σαν επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν σας βάζω όλους σε ένα τσουβάλι,αλίμονο. Όσοι εκεί δεν πληρώνονται και προσφέρουν την υπηρεσία τους από αγάπη στο θεσμό και στο νησί (υπάρχουν ανάμεσά σας υπέροχες φυσιογνωμίες εξαιρέσεις) ας μην προκαλούν κάποιες φορές με την συμπεριφορά τους και την ασέβεια σε όσους τοποθετούνται.Έτσι αδικούν τον εαυτό τους και προσβάλουν και αυτούς που τους ψήφισαν. Το νησι χρειάζεται νεα πρόσωπα,νέους ανθρώπους που μαζί με τους έμπειρους μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την επόμενη μέρα στο Μεγανήσι. Αν είναι να πορευτούμε με φωτοτυπίες θα είναι πάλι δικη μας η επιλογή εδώ γιατι πια ο κόσμος είναι πιο μορφωμένος, πιο ψαγμένος, πιο ανήσυχος, πιο πονεμένος και προπάντως σκέφτεται.

 4. Ακου εκεί ότι πλήρωσαν κι’όλας για να γίνει το έκτρωμα.
  Μα κανείς δεν σκέφτηκε το πιο απλό?
  Δένδρα τα Βαθύ, δόξα το θεό έχει ουυυυυυυυυυ!
  Γιατί δεν πήρανε, ένα αλυσοπρίονο και ένα μπετόνι βενζίνα καινα κόψουν τα δέκα δέντρα,
  έτσι ώστε να μεγαλώσει και ο χώρος ψυχαγωγία των παιδιών.
  Κόστος οικονομικό 20€,
  κέρδος ψυχαγωγίας των παιδιών ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ.

  Υ.Γ

 5. ΥΓ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΜΕΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΩΜΕΡΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ.

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ…

  1. Το πρώτο μέρος του σχολίου σας το διαγράψαμε ως επιεικώς απαράδεκτο.Εάν έχετε στοιχεία για “υποκινητές βανδάλων”, παρουσιάστε τα κι ευχαρίστως θα τα δημοσιοποιήσουμε, μαζί με το λογοκριμένο σχόλιό σας.
   Παρακαλούμε θερμά, επειδή οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι για το Μεγανήσι αλλά και για τη χώρα, να μην πυροδοτούμε αντιπαραθέσεις, αντιπαλότητες, διαχωρισμούς σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργείται πρόβλημα στην συνοχή της κοινωνίας μας. Οι όποιες διαφωνίες ας γίνονται σε κόσμιο επίπεδο. Αυτό όμως επαφίεται και στην διακριτική ευχέρεια των σχολιαστών.
   Ευχαριστούμε

 6. @ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΤΗΣ
  Το σχόλιό σας διαγράφηκε γιατί χρησιμοποιεί χαρακτηρισμό που παραπέμπει σε τοπωνύμιο, που δεν γνωρίζουμε ότι σας ανήκει.Με δεδομένο βέβαια ότι και στο πρόσφατο παρελθόν πράξατε το ίδιο, υποκρινόμενος/η ταυτότητα άλλου ατόμου και δημιουργώντας πρόβλημα στο site.Το blog meganisinews είναι αποφασισμένο να κρατάει τους σχολιασμούς σ’ ένα ευπρεπές επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights