Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

Το Ε.K. Λευκάδας για τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου εργάτη

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στις 26 Μάρτη κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο πυρηνελαιουργείο της Grecolio Ε.Π.Ε. στην Βασιλική Λευκάδας, υπέκυψε τελικά ο συνάδελφος Δημήτρης Πολίτης.

Ο άτυχος συνάδελφος αν και συνταξιούχος,  για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του έκανε δύο και τρεις δουλειές.

Ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των  εργαζομένων. Ήταν ένα ακόμα θύμα της εργοδοτικής ασυδοσίας και της πολιτικής που υπηρετώντας την «ανταγωνιστικότητα», έχει μετατρέψει τους τόπους δουλειάς σε κάτεργα.

Οι ευθύνες τόσο των υπηρεσιών που αδειοδότησαν το πυρηνελαιουργείο, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης ( και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων κατά της λειτουργίας του) αλλά και όποιων ελεγκτικών μηχανισμών δεν έκαναν το καθήκον τους, είναι τεράστιες.

Την πρώτη και κύρια ευθύνη έχουν οι  κυβερνήσεις του δικομματισμού που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους τους,  άφησαν την  Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς τα κατάλληλα μέσα και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό για να πραγματοποιεί ουσιαστικούς ελέγχους.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ απαιτεί  να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και  να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Χωρίς αυτά τα μέτρα ,  όλα τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες  και τέτοιο ήταν το ατύχημα του συναδέλφου  Δημήτριου Πολίτη

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Λευκάδα 6-4-2012

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.