Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

“Καμμένο” θαύμα!

Το είχαμε αναρτήσει χθες. Ο Πάνος Καμμένος στην τοποθέτησή του στη Βουλή, έβγαλε τον φάκελο με τις γερμανικές αποζημιώσεις (αντίγραφο) συμβουλεύοντας να βγουν 301 αντίγραφα για να τα έχουν οι βουλευτές. Με αυτή του την κίνηση (αιφνιδιασμός) “έτρεξε” μάλλον τα γεγονότα στο σημείο που οποιοδήποτε “παιχνίδι” τέλειωσε πριν από το “φτου και βγαίνω”.

Από το newpost.gr:

Δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμό απόφασης και ποσά τα οποία επιδικάστηκαν σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνταν αποζημίωσης από τις ζημιές που υπέστησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής βρέθηκαν ως δια μαγείας σήμερα. Το αντίγραφο του αρχειακού αυτού υλικού απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης στην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη οι φάκελοι περιλαμβάνουν τα πρόσωπα τα οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δικαιούνταν αποζημίωσης σύμφωνα με αποφασεις που ελήφθησαν κατά τη δεκαετία του ’60. 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μιλώντας στη Βουλή ότι έχει ήδη ζητήσει να γίνει έρευνα και σε άλλο χώρο όπου βρίσκονται αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ώστε να αξιολογηθεί το περιεχόμενό τους. Σημείωσε δε ότι έχει δώσει εντολή το αρχειακό υλικο να ψηφιοποιηθεί άμεσα, γιατί όπως επεσήμανε «το υλικό δεν πρέπει να χαθεί».

Από την πλευρά του ο προεδρεύων της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπογράμμισε ότι οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους έναντι των δυνάμεων γερμανικής κατοχής διατηρουνται στο ακεραιο και θεωρούνται απαράβατες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *