Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Ψηφιακή ξενάγηση σε ελληνικά και παγκόσμια μουσεία με ένα κλικ!

Θέλετε να δείτε τις Καρυάτιδες με κάθε λεπτομέρεια ή τα ελληνικά σπίτια της Καστοριάς κατά την Τουρκοκρατία; Ή μήπως επιθυμείτε μια βόλτα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ή το μουσείο Ορσέ στο Παρίσι; Τώρα με τη νέα υπηρεσία Google Art Project μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου μόλις με ένα κλικ!

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ ή την καρέκλα του γραφείου σας και θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε ακόμα και τις αθέατες λεπτομέρειες των πιο διάσημων έργων τέχνης χωρίς να πληρώσετε εισιτήριο και έχοντας εξασφαλισμένη την ξενάγηση.

Το Google Art Project, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2011 με 1.000 εικόνες έργων τέχνης από 17 μουσεία 9 χωρών, επιστρέφει με με 151 μουσεία από 40 χώρες και περισσότερες από 32.000 εικόνες σε υψηλή ανάλυση, φτάνοντας και τα δύο gigapixels.

Από την Ελλάδα τρία μουσεία δίνουν το παρόν. Πρόκειται για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και δίνουν τη δυνατότητα στους ψηφιακούς επισκέπτες να απολαύσουν συνολικά 693 εκθέματα.

«Αναζητούμε όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Το γεγονός δε ότι τα γλυπτά παρουσιάζονται τρισδιάστατα στην οθόνη επιτρέπει στον χρήστη να έχει πλήρη αντίληψη των εκθεμάτων», εξηγεί στα «ΝΕΑ»ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής.

Οι επισκέπτες του Google Art Project θα βλέπουν τα εκθέματα και θα παίρνουν πληροφορίες σε πολλές γλώσσες, (δυστυχώς ακόμα όχι στα ελληνικά) για την ταυτότητα του κάθε έργου τέχνης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο Μουσείο Ακρόπολης, θα μπορούν να «κυκλοφορούν» στις αίθουσες και να βλέπουν τόσο τα έργα στη θέση που παρουσιάζονται όσο και τη θέα προς τον Ιερό Βράχο!

«Έχουμε την ευκαιρία όχι απλώς να δείξουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα του ελληνικού πολιτισμού από τις συλλογές μας,αλλά και δείγματα από το Μουσείο Γκίκα και το φωτογραφικό μας αρχείο, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τη σελίδα μας», λέει η συντονίστρια του προ γράμματος εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη Σοφία Χανδακά.

ΠΗΓΗ : mylefkada.gr  www.thesprotia-news.blogspot.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ενημέρωση σχετικά με την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 1 Απριλίου 2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights