Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Σεπτεμβρίου 2021

Η FRONTEX θα φυλάει το Ιόνιο

Εντατικές περιπολίες στη θάλασσα του Ιονίου θα ξεκινήσει η “Frontex”, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν δουλεμπορικών σκαφών και τη σύλληψη λαθρομεταναστών.
Το “Frontex” είναι η κωδική ονομασία του “Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και ο οργανισμός αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2004.
Από τότε, λοιπόν, άρχισε να οργανώνει επιχειρήσεις, προκειμένου να περιορίσει τις εισροές μεταναστών προς την Ευρώπη. Τα πληρώματα, μάλιστα, αποτελούνται από μεικτές ομάδες συνοριοφυλάκων και λιμενικών όλων των χωρών-μελών της Συνθήκης του Σένγκεν.
Από ΄δω και πέρα, έχοντας και τις “ευλογίες” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η “Frontex” θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο και η παρουσία της στα χερσαία σύνορα θα αναβαθμιστεί, μιας και από εκεί περνάνε καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι.

ΠΗΓΗ : imerazante.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Βίντεο: Αλέξης Τσίπρας: “Δεν κάνω χρήση της αριστίνδην εκλογής μου στη νέα Κ.Ε. Θέλω να κριθώ ως ίσος μεταξύ ίσων. Θέτω υποψηφιότητα”

“Αιφνιδίασε” κατά κάποιο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα τρίτη και τελευταία μέρα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης:  «Αποφάσισα, για λόγους συμβολικούς, να […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *