Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Πουλήθηκε σε Άραβες με 5 εκατ. ευρώ η Οξιά;

Το γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι το ιδιωτικό νησί Οξιά που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού πουλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων περίπου.

Ο συγκεκριμένος ιδιωτικός παράδεισος βρίσκεται ήδη σε ιστοσελίδες ξένων μεσιτικών γραφείων που αφορούν πωλήσεις νησιών και η τιμή του είναι 6.900.000 ευρώ.

Έτσι, μετά το Σκορπιό της Αθηνάς Ωνάση που λέγεται ότι πρόκειται να το αγοράσουν Τούρκοι ή Ρώσοι Μεγιστάνες το νησί Οξιά έχει- σύμφωνα με δημοσιεύματα- ήδη περάσει στα χέρια μελών της οικογένειας του Κατάρ.

Το νησί Οξιά ή Ναυσικά ανήκει στην οικογένεια Σταμούλη. Ελληνοαυστραλούς που η περιουσία τους αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.  Στα περιουσιακά στοιχεία της Οικογένειας συγκαταλέγεται το συγκρότημα Vogue στο Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης, ξενοδοχείο στην Αθήνα καθώς και ένα κτίριο 68 ορόφων στο Κόλιν Στριτς στη Μελβούρνη.

Πριν από λίγα χρόνια, ο Χάρης Σταμούλης είχε πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά ενός σπιτιού στο Τούρακ. Ήταν η ακριβότερη αγοραπωλησία σπιτιού στην ιστορία της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι διαδικασίες συμφωνίας και μεταβίβασης διήρκεσαν πάνω από 9 μήνες, λόγω διαφόρων δυσκολιών και οι οριστικές υπογραφές έπεσαν μόλις πριν από λίγες μέρες.
Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμπλεγμα των Εχινάδων έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και άλλων αραβικών αλλά και ρωσικών συμφερόντων, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των νησιών του και της “στρατηγικής” τοποθεσίας τους σε κομβικό σημείο του Ιονίου, απέναντι από τον Πατραϊκό Κόλπο.

ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Σχετικά

Τούρκοι και Άραβες θέλουν να αγοράσουν Σκορπιό και Σπάρτη

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.