Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. Λευκάδας: €32 εκατ. για περιβάλλον και τουριστική ανάπτυξη

Πέντε νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 32,2 εκατ. ευρώ, του Δήμου Λευκάδας εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΕΠΠΕΡΡΑ), δίνοντας έτσι μια

νέα ευκαιρία για την ανάπτυξη στο δήμο μας, στον τομέα του περιβάλλοντος (αποχέτευση, αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, τηλεμετρία) αλλά και στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και υποδομών με το τουριστικό αγκυροβόλιο της Βασιλικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα:

  1. ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, με προϋπολογισμό 16.440.000 ευρώ.
  2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ και ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, με προϋπολογισμό 3.188.817,31ευρώ.
  3. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΑΛΥΚΩΝ, ΡΕΜΑ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ, ΒΑΡΥ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ, ΚΛΙΜΑΤΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ, ΒΑΓΕΝΗ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ και ΠΑΝΩ ΑΛΩΝΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ), με προϋπολογισμό 2.750.303.12 ευρώ.
  4. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, με προϋπολογισμό 571.967,94 ευρώ.
  5. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ από την ΕΕΛ, με προϋπολογισμό 9.179.000 ευρώ.

«Σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το δήμο μας, δίνεται η δυνατότητα με τα νέα έργα αυτά να κινηθεί η οικονομία του τόπου. Η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια για ένταξη νέων έργων, αναζητώντας κάθε διαθέσιμη ευκαιρία».

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Χάρισαν με εγκύκλιο το ΕΣΠΑ στους Γερμανούς και αποκλείουν την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις επιχορηγήσεις

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα  “Το Χωνί” με μια εγκύκλιο η κυβέρνηση Σαμαρά αποκλείει την ελληνική τοπική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *