– ”Πέρασαν αυστηρά μέτρα για τη μείωση του κατώτατου μισθού, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταγωνιστεί γειτονικές της χώρες”
– Η Γερμανίδα Καγκελάριος βλέπει πια πως μπήκαμε στο σωστό δρόμο
– Αναλογίζεται με τρόμο τις συνέπειες εαν η χώρα μας έβγαινε από την Ευρωζώνη
Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση μετά τη συμφωνία της ΕΕ και των ιδιωτών πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους της αλλά της μένει ακόμη “πολύς δρόμος να διανύσει”, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην τσεχική εφημερίδα Noviny Lidove.
“Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει αλλά διένυσε ήδη ένα μικρό τμήμα του”, τόνισε η Μέρκελ στην εφημερίδα πριν από την επίσκεψή της στην Πράγα στις 3 Απριλίου.
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της σχετικά με τις μειώσεις μισθών στην Ελλάδα, που πιθανότατα αποκαλύπτουν πως από την αρχή στόχευαν να μας σερβίρουν μισθούς Τουρκίας και Βουλγαρίας.
“Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε αυστηρά μέτρα για τη μείωση του κατώτατου μισθού, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταγωνιστεί γειτονικές της χώρες, για παράδειγμα στον τουρισμό”, επισήμανε. “Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές αποφάσεις τις οποίες εκτιμώ ιδιαίτερα. Θα αποφέρουν τους καρπούς τους με την πάροδο του χρόνου”.
Από newsit.gr
Τί γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο βιβλίο του “Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!”
Διαβάζουμε στην έγκυρη ενημερωτική, ειδησεογραφική ιστοσελίδα newpost.gr (συγκεκριμένα σε αυτό το σημείο):
Προσαρμογή βασικού μισθού
1) Μείωση του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
2) Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
3) Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών)
4) Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνίστριες χώρες. (Έντονη γραφή δική μας).
Ο Ν. Μπογιόπουλος στο βιβλίο του «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» αναφέρει:
«Στο κείμενο των πολιτικών συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβρη του 2010, για την εισοδηματική πολιτική των κρατών-μελών που θα εφαρμόζεται με χρονικό ορίζοντα έως τη Δευτέρα Παρουσία, σημειώνονται τα εξής: «Το κόστος εργασίας θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και θα συγκρίνεται με άλλα κράτη της Ευρωζώνης και των κύριων εμπορικών εταίρων της ΕΕ (…) Οι μισθοί θα πρέπει να βρίσκονται σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα.» Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη απόφαση καθορίζει ότι οι μισθοί των εργαζομένων στην Ευρώπη δεν θα «συγκρίνονται» μόνο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά θα «συγκρίνονται» και θα καθορίζονται σύμφωνα με τους μισθούς που επικρατούν στους ανταγωνιστές της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η Κίνα».
Σε όσα μεταδόθηκαν μέχρι τώρα και αν μείνει κανείς στο τελευταίο σημείο της είδησης της newpost αναφέρεται «ευθυγράμμιση με ανταγωνίστριες χώρες». Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «ευρωπαϊκές».