Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Τι αποφάσισε το Π.Σ. για “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Μεταφορά μαθητών” χθες στη Λευκάδα

Ομόφωνα το Π.Σ. ενέκρινε τη συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 207-19/2011 απόφασης του Π.Σ. μεταφοράς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 31 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων χθες στη Λευκάδα

 Θέματα προ ημερήσιας διάταξης – Οι αποφάσεις

     Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στη Λευκάδα,

εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα που εισήγαγε ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», Θόδωρος Γαλιατσάτος, σχετικά με την ανάγκη αποπληρωμής των δεδουλευμένων των 42 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Λευκάδας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος δόθηκε ο λόγος και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Λευκάδας, Ζωή Σκιαδά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου, σύμφωνα με το οποίο: «Το Περιφερειακό ψήφισμα ζητεί, κατά πρώτον, την εξόφληση των δεδουλευμένων που χρωστούν στους εργαζομένους και κατά δεύτερον, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι σημαντικό και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών γι’ αυτό ζητείται η συνέχισή του με τη διατήρηση της δομής του δημόσιου χαρακτήρα».

 Μεταφορά μαθητών στη Λευκάδα

      Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε, επίσης, εκτός ημερησίας διάταξης και μετά από πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρη Μαντζουράτου,  το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά μαθητών της Λευκάδας.    Μετά από διαλογική συζήτηση το σώμα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη, το Βουλευτή, το Δήμαρχο και κάθε θεσμικό παράγοντα, να παραβρεθούν στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας για να ζητήσουν να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δημιουργηθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα κατά τη νέα σχολική χρονιά. Τέλος, επειδή μαθητές έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν την σχολική χρονιά από απουσίες, εξ αιτίας της αδυναμίας να μεταφερθούν στα σχολεία τους, θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για να δικαιολογηθούν οι απουσίες και να μην χάσουν τη χρονιά τους.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 31 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων χθες στη Λευκάδα

    Συνεδρίασε χθες το απόγευμα, στη Λευκάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Η συνεδρίαση άρχισε με χαιρετισμούς τόσο του Βουλευτή, Σπύρου Μαργέλη, όσο και του Δημάρχου, Κώστα Αραβανή.

 Θέματα ημερήσιας διάταξης – Οι αποφάσεις

 Λόγω την επικείμενων εθνικών εκλογών δε ορίστηκε ο τόπος της προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά πλειοψηφία «πέρασε» το θέμα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, αναφορικά με την «αποδοχή Διαπιστωμένων οφειλών της υπό εκκαθάρισης εταιρείας ΕΚΕΚ ΤΑΚ ΑΕ.»

 • Επίσης, το θέμα για την «3η τροποποίηση προϋπολογισμού  ΠΙΝ», που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 • Ομόφωνα ενέκρινε το σώμα την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτ. Κουρή, για τη «Μελέτη έργων Αποχέτευσης Ακάθαρτων και Ε.Ε.Λ. Πόλεως Ιθάκης» και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Π.Σ. στην Οικονομική Επιτροπή.
 • Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο την εισήγηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, Ιωάννη Μαλακάση, αναφορικά με «Γνωμοδότηση για μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την δραστηριότητα «Επέκταση υφιστάμενου ξενοδοχείου 4**** με την επωνυμία ROBOLA BEACH ιδιοκτησίας  Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις «Αφοι Κορωνάκη ΑΕ», δυναμικότητας 119 κλινών Ρόδα Καρουσάδων, θέση «ροβολα» της Π.Ε. Κέρκυρας, ενώ αποσύρθηκε το θέμα για «Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου /δραστηριότητας « εκμετάλλευση υφιστάμενου λατομείου αδρανών υλικών έκτασης 149.455 τ.μ. ιδιοκτησίας ¨ΕΤΒΕ¨Α.Ε. που βρίσκεται στη θέση Λιβάδι Ρόπα¨Δ.Ε. Παρελίων  στην Π.Ε. Κέρκυρας».
 • Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την έγκριση τροποποίησης των υποέργων του έργου « Έργα βελτίωσης και προστασίας στο λιμάνι Αυλάκια Οθωνών – τμήμα ΙΙ: ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗ» της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης.
 • Κατά πλειοψηφία «πέρασε» η τροποποίηση των υποέργων του έργου» Παράκαμψη Αυλιωτών» της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
 • Ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ένταξη εκτέλεσης του έργου «Επείγουσες εργασίες Αποκατάστασης λειτουργίας λιμένα «ΑΜΜΟΥ»Οθωνών προϋπολογισμού 17.600,00, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης.
 • Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σώμα την τροποποίηση υποέργων του έργου «Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής στη θέση Σπηλιά» της Π.Ε. Κέρκυρας που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη.
 • Επίσης, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο την παράταση της υπ΄αριθμ. 1352/368/12-1-2012 σύμβασης για την καθαριότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.
 • Κατά πλειοψηφία το Π.Σ. ενέκρινε την παράταση της υπ΄αριθμ. 64253/19097/2011/2-1-2012 σύμβασης για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.
 • Ομόφωνα το Π.Σ. ενέκρινε τη συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 207-19/2011 απόφασης του Π.Σ. μεταφοράς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.
 • Κατά πλειοψηφία το Π.Σ. ενέκρινε τη θέσπιση πάγιων επιδομάτων καθαριότητας για το έτος 2012, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Ζακύνθου, Διονύσιο Μυλωνά.
 • Τέλος, κατά πλειοψηφία το Π.Σ. επικύρωσε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων 13, 14, 15, 16, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστο, Ανθη.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights