Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Νοεμβρίου 2024

Η Δημοκρατία ως Αξία και η Σοφιστεία ως Ασθένεια της Δημοκρατίας

 

Η Δημοκρατία ως Αξία και η Σοφιστεία ως Ασθένεια της Δημοκρατίας | Ελλάδα - Πολιτική - Κοινωνία

Η Δημοκρατία είναι καθημερινή θητεία λαού και πολιτικών. Όχι μια περίοδος τεσσάρων ή δύο χρόνων θητείας μιας κυβέρνησης. Στην Αρχαία Ελλάδα οι σοφιστές ξεγέλασαν τα πάντα: λαό, θεσμούς και αξίες. Επί πάνω από 2.000 έτη, η δημοκρατία έχει τη σοφιστεία μέσα της. Μέχρι σήμερον λοιπόν, λείπει ο θεσμός που κάνει ενεργό τον πολίτη καθημερινά.

Η σοφιστεία είναι το προπατορικό αμάρτημα της Δημοκρατίας. Αυτή προκάλεσε την μεγαλύτερη ιώσιμο ασθένεια στον πλανήτη που είναι η ‘δημοκρατίτιδα’, η οποία έχει ως ιό της την πολιτική. Η θεραπεία της ανθρωπότητος έχει να κάνει με την καταπολέμηση του μικροβίου της πολιτικής, που είναι η ‘γνωμίτιδα’ της ‘δημοκρατίτιδας’. Γι’ αυτό κάθε άνθρωπος πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πολίτη και όχι πολιτικό. Οι άνθρωποι όμως σήμερον έχουν γίνει ‘πολιτικομανείς’. Εθίστηκαν στην πολιτική της γνώμης, επειδή δεν γνωρίζουν τι θα πει πολιτική. Η πολιτική σχετίζεται με την πολιτεία, η οποία απαρτίζεται από την πόλη και τον δήμο. Η αξία των πολιτών είναι να συμμετέχουν στην πολιτική όχι μόνο με την ψήφο τους και η αξία του πολιτικού είναι να συμμετέχει στη πολιτική για τους πολίτες κι όχι για τις ψήφους τους. Σήμερα άξιος για την πολιτική θεωρείται αυτός που έχει πολλές κοινωνικές γνωριμίες, ώστε να μπορέσει να πάρει πολλές ψήφους και να εκλεγεί. Έχει καταλυθεί κάθε ίχνος Δημοκρατίας, διότι έχουν επέμβει όλες οι δυνάμεις πέρα από το πνεύμα και το λόγο του κάθε ανθρώπου. Χρησιμοποιώντας την δημοκρατική εκλογή τους από τον λαό, κάνουν πράγματα άλλα από αυτά για τα οποία τους εξέλεξε δημοκρατικά ο λαός. Οι σοφιστές με τη βοήθεια όλων των σατύρων κατάφεραν να κάνουν το λαό να μην καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που κάνουν. Και μέσω της προβολής της γνώμης τους από τα μέσα, κρατούν τους πολίτες σε ύπνωση. Τους υπνωτίζουν και μεταδίδεται η ύπνωση ως ασθένεια από τον έναν στον άλλον, μέσω της αναπαραγωγής της γνώμης αυτής. Η δε εστίαση σε μια είδηση – γνώμη γίνεται τόσο αριστοτεχνικά, που ομοιάζει με τέχνασμα ταχυδακτυλουργικό. Αυτό επιτυγχάνεται διότι η γνώμη του ανθρώπου αλλάζει εύκολα, δια διαφόρων άλλων γνωμών, οι οποίες εισερχόμενες στον εγκέφαλο δημιουργούν μια συμφεροντολογική γνώμη και άποψη. Ο λαός όμως όταν υπνωτισθεί, είτε θα ξυπνήσει απότομα και τότε θα χυθεί πολύ αίμα, είτε θα συνεχίζει να κοιμάται και τότε επέρχεται επιδημία, η οποία είναι η πνευματική πτώση της οντότητας του ανθρώπου.
Ευελπιστούμε οι λαοί ν’ αφυπνιστούν και μαθαίνοντας από αυτά που παθαίνουν οι Έλληνες σήμερα, να δούνε τι τους περιμένει.
Μέσω της γνώμης πρέπει να βρουν τη Γνώση ώστε να καταλήξουν στη συνεννόηση. Η εξάλειψη του ‘μη’ από το ‘μη καλό’ γίνεται όταν γνωρίζεις και επιθυμείς το καλό.
Δεν βλέπετε τη Γνώση σας διότι ενδύσατε τη γύμνια της σκέψης σας με τις γνώμες των άλλων. Και οι γνώμες των ‘άλλων’ είναι το ευρώ, το δολάριο κλπ, που αντικατέστησαν το ‘δημο-’ από τη ‘δημοκρατία’ με το ‘χρήμα’, γι’ αυτό και η σκέψη σας έχει γίνει οικονομική και προσπαθείτε να τη θεραπεύσετε με οικονομολόγους. Οι σειρήνες σας πλάνεψαν, σας αφαίρεσαν και το υλικό σας ευ ζην, φοβηθήκατε για το ζην και ξεχάσατε ότι υπάρχει και το αιώνιο ζην.
Σπουδάστε στο πανεπιστήμιο της Πνευματικής Γνώσης για να πάρετε το πτυχίο της Αιώνιας Ζωής, αλλιώς θα βγείτε στη ‘σύνταξη’ και μετά τη ‘σύνταξη’ έρχεται ο θάνατος.
Γνώση προερχόμενη εκ των έσω, φωτεινή εστί. Γνώση προερχόμενη εκ των έξω, σκοτεινή εστί. Η γνώμη καθοδηγεί την βούληση, ενώ η γνώση κάνει την βούληση ελεύθερη. Η γνώμη είναι η ασθένεια της Γνώσης όπως το ψέμα στην Αλήθεια. Βάλτε τέλος στη δημοκρατία της γνώμης παίρνοντας Γνώση από και για τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία ξεκίνησε με γνώμονα την Αγάπη προς το έμψυχο, αλλά και το άψυχο υλικό. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας είναι εδραιωμένοι και αποδεκτοί από όλους και θεσπίζονται μέσω των Αξιών. Η Αλήθεια θα έρθει για να θεραπεύσει τη μόλυνση των Αξιών και των θεσμών από τη σοφιστεία. Η αποκατάσταση της Αλήθειας και των θεσμών θα γίνει μέσω της Μουσικής και του Λόγου.
 Πηγή: Περικλής & Μικρός, Νοέμβριος 2011
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights