Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ο δήμος Λευκάδας συμμετέχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού

Η Λευκάδα συμμετέχει με κοινό περίπτερο του Δήμου Λευκάδας, του Επιμελητηρίου Λευκάδας και της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας.
Παρίστανται οι κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης και Πάνος Βρεττός. Διαφημιστικό υλικό έχει παραχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Επίσης από τις εκδόσεις fagottobooks θα διανεμηθεί το έντυπο Destination Lefkada 2012 που περιέχει ειδικό κεφάλαιο για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Λευκάδα.

……………………………………………………………….

Η EUROPEAN EXPO διοργανώνει την «NEXUS» – 1η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Θαλάσσιος, Ορειβατικός, Περιπατητικός, Spa & wellness, Γαστρονομικός κ.τ.λ) από τις 29 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο MEC ( Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο ) Λεωφ. Λαυρίου 301 Παιανίας .

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) (Αρ. Πρωτ. 361) και την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) καθώς και με τις Ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Εναλλακτικός Τουρισμός είναι η τάση του ανθρώπου να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη φύση, όταν εκδηλώνεται με τη μορφή τουριστικής δραστηριότητας. Η Nexus αναδεικνύει τα σημαντικότερα είδη που τον συνθέτουν όπως: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Γαστρονομικός, Spa & Wellness, Καταδυτικός, Περιπατητικός, Ποδηλατικός, Οικοτουρισμός, Ορειβατικός, Συνεδριακός, Χιονοδρομικός Τουρισμός, Χειμερινών αθλημάτων, Οινοτουρισμός, Γεωτουρισμός.

Τα οφέλη από την συμμετοχή της τουριστικής επιχείρησης στην Nexus είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα κάνουν πρόσφορο το έδαφος για την ανάπτυξη όλων των διαφορετικών ειδών τουρισμού και θα φέρουν πιο κοντά τα κρίσιμα κοινά όπως:

α) Τα προκαθορισμένα ραντεβού εκθετών και συνεκθετών με προσκεκλημένους από την European Expo Tour Operators από το εξωτερικό.

β) όπως επίσης στόχος της Nexus είναι να προσελκύσει το ευρύ κοινό το οποίο παραδοσιακά , εκείνη την εποχή προγραμματίζει τις πασχαλινές και καλοκαιρινές διακοπές. Για αυτό το λόγο η διοίκηση της European Expo αποφάσισε για την Nexus 2012 η είσοδος να είναι ελεύθερη για εμπορικούς επισκέπτες και ευρύ κοινό.

Η Λευκάδα συμμετέχει με κοινό περίπτερο του Δήμου Λευκάδας, του Επιμελητηρίου Λευκάδας και της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας.
Παρίστανται οι κ. Γιάννης Λιβιτσάνος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης και Πάνος Βρεττός. Διαφημιστικό υλικό έχει παραχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Επίσης από τις εκδόσεις fagottobooks θα διανεμηθεί το έντυπο Destination Lefkada 2012 που περιέχει ειδικό κεφάλαιο για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Λευκάδα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΤΟΠΟΣ:
MEC (Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο) Λεωφ. Λαυρίου 301 Παιανίας.
http://www.mec.gr/

ΕΝΑΡΞΗ: 29/03/2012
ΛΗΞΗ: 1/04/2012

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πέμ. 29/03/12: 10:00 – 21:00
Παρ. 30/03/12: 10:00 – 21:00
Σάβ. 31/03/12: 10:00 – 21:00
Κυρ. 01/04/12: 10:00 – 21:00

Δωρεάν Μεταφορά Κοινού από 29/03 – 01/04 :

– Πέμπτη έως Κυριακή: Κάθε μία ώρα από Δουκίσης Πλακεντίας προς το εκθεσιακό και επιστροφή.

– Σάββατο και Κυριακή: Στις 10:00 και ένα στις 14:00 απο το Σύνταγμα προς το εκθεσιακό και επιστροφή.

 

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα lefkadaslowguide.gr για την αποστολή του άρθρου.

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights