Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Ιουλίου 2022

Γερμανικές αποζημιώσεις. Πρόταση 38 βουλευτών

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση 38 βουλευτών για ανάδειξη του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε διεθνές επίπεδο.

 Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με τη συνυπογραφή 37 βουλευτών και σε συνέχεια σειράς σχετικών πρωτοβουλιών, κατέθεσε σήμερα επιστολή προς τους κ.κ. Πρόεδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων.  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

«Αξιότιμοι κ.κ Πρόεδροι,

Ανεξαρτήτως της όποιας πρωτοβουλίας λάβει η Κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να αναδείξει και προβάλλει δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, την ως άνω εθνική υπόθεση.

Πρόκειται για αίτημα που σχετίζεται τόσο με τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που παράγονται από το διεθνές δίκαιο, όσο και με την ίδια την αξιοπρέπεια του λαού μας. Για τους παραπάνω λόγους οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούμε να τεθούν σε ψηφοφορία οι παρακάτω προτάσεις:

Η Βουλή των Ελλήνων δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας ζητά από το Γερμανικό και  Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως δοθεί η δυνατότητα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και σε διακομματική επιτροπή βουλευτών, να παραστούν στα προαναφερθέντα κοινοβούλια  προκειμένου να εκθέσουν τα επιχειρήματα της χώρας μας σχετικά με το γερμανικό κατοχικό δάνειο, τις γερμανικές επανορθώσεις για τις υποδομές, τις αποζημιώσεις των θυμάτων και τη διεκδίκηση των ελληνικών θησαυρών.

Επιπροσθέτως θεωρούμε αναγκαία τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων και την τεκμηρίωση επιχειρημάτων που συνδέονται με το εν λόγω υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα.

Τέλος, αντιλαμβανόμαστε ως σκόπιμη και επιβεβλημένη τη διοργάνωση ημερίδας από το Ελληνικό κοινοβούλιο η οποία θα πλαισιωθεί με την παρουσία των απανταχού ελληνικής καταγωγής  βουλευτών, με θέμα την κοινή στρατηγική παγκόσμιας προβολής αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος».

Την επιστολή υπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές  Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τσίπρας Αλέξης, Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Αμοιρίδης Ιωάννης, 

Βόζεμπεργκ Ελισάβετ (Ελίζα),Γαληνός Σπυρίδων, Δαμιανάκης Ευτύχιος, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζήση Ροδούλα, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Ιατρίδη Τσαμπίκα,

Καϊλή Ευδοξία(Εύα), Καραγκούνης Κώστας, Κασαπίδης Γεώργιος, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κιλτίδης Κων/νός, Κουράκης Αναστάσιος, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαγκούφης Χρήστος, Μανωλάκης Άγγελος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Μουλόπουλος Βασίλειος, Παπαδημούλης Δημήτριος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Πολατίδης Ηλίας, Σακοράφα Σοφία, Σκραφνάκη Μαρία, Σταμάτης  Δημήτριος, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τζαβάρας Κων/νός, Τζηκαλάγιας Ζήσης και Τσούκαλης Νικόλαος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eργατικό Κέντρο Λευκάδας-Δελτίο τύπου

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε. ΙΔΡΥΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ   Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7                                                                                                                          ΤΗΛ. 2645022466                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Αρ.Πρ.                                                                                                                      Λευκάδα   12-1-2012                     […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *