Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Ιουλίου 2022

Ληστεία σε δημόσιους οργανισμούς της Λευκάδας

 

«Ληστεία» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (και) στη Λευκάδα, σε Λιμενικό Ταμείο, Περιφερειακή Ενότητα, Νοσοκομείο, ΟΕΚ και Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Πριν λίγες ημέρες, πολλοί πρυτάνεις ΑΕΙ, διοικητές νοσοκομείων,  και οι διοικήσεις άλλων οργανισμών του Δημοσίου, ανακάλυψαν πως έχει  εξαφανιστεί μέχρι και το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένους σκοπούς.

     Οι λογαριασμοί αυτοί ήταν έντοκοι – τραπεζικοί και δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα. Η διαδικασία προέβλεπε ότι σ’ αυτούς κατατήθονταν οι όποιες επιχορηγήσεις του δημοσίου και οι οργανισμοί έκαναν αναλήψεις για τα έξοδα τους.

     Με αυτά τα χρήματα των λογαριασμών και χωρίς φυσικά να ρωτήσουν κανέναν, τις τελευταίες μέρες, (ακόμη και ώρες) που ολοκληρώνονταν το PSI, η κυβέρνηση και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από ιδιώτες «ομολογιούχους»!!!

Έτσι οι «ομολογιούχοι» αυτοί, γλίτωσαν το κούρεμα (!!!), ενώ ταυτόχρονα, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από όλους αυτούς τους οργανισμούς, τελείως απαραίτητα για τη λειτουργίας τους, χάθηκαν «αλλάζοντας τσέπες».

Μόνο για τα δυο νοσοκομεία της Αχαΐας οι απώλειες φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί.

 Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνέπειες αυτών των πράξεων πλήττουν και νομικά πρόσωπα της Λευκάδας. Ποιο συγκεκριμένα έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το Λιμενικό Ταμείο, η Περιφερειακή Ενότητα, το Νοσοκομείο, ο ΟΕΚ και η Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Αποτέλεσμα; Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και κυρίως κι άλλη υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, προς τους πολίτες.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, όπως αναμένονταν, «έθαψαν» την είδηση.

 Κανονικά, όφειλαν να μεταδώσουν το γεγονός, όχι στο πολιτικό αλλά στο αστυνομικό δελτίο ειδήσεων, γιατί αυτοί που «σχεδίασαν» και «εκτέλεσαν» το «έγκλημα», λειτούργησαν ως «νομότυποι» παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου.

  Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί σιωπούν για όλα αυτά:

  1. Ο «δραστήριος» βουλευτής Λευκάδας;

  2. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι πολιτευτές, του άλλου πυλώνα της μαύρης   συγκυβέρνησης;

 3. Η διοικήσεις αυτών των οργανισμών, πλην (προς τιμήν τους) του Συμβουλίου και της   Προϊσταμένης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Αν η διοικήσεις αυτών των νομικών προσώπων (τοπικές και κεντρικές), θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα (στην υγεία, στη στέγαση, κ.λπ.) των εργαζομένων και των ανέργων του νομού μας, και να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους, οφείλουν να διεκδικήσουν με κάθε μέσον (και με νομικά μέσα) τους πόρους που τους κατασχέθηκαν, με μέθοδο μαφίας, από την κυβέρνηση.  ……Ή αλλιώς να παραιτηθούν.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Λευκάδα, 28/3/2012                                             Δρακονταειδής Κων/νος

 

                                                                      Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

 Υστερόγραφο 1: Αν τους ρωτήσετε πως έγινε κάτι τέτοιο, θα σας πουν ότι όλα έγιναν νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2469/1997. Εσείς όμως ξέρετε!!!

 Υστερόγραφο 2: Όταν το βράδυ ανοίξετε την τηλεόραση, θα ακούσετε τα «συνεταιράκια» να τσακώνονται, για …τριτεύοντα θέματα. Για αυτήν τη «ληστεία», δεν θα ακούσετε τίποτα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Φυσικα και ειναι συνενοχοι κε Δρακονταειδη.Ειναι ολοι στελεγχη κοματικα και διορισμενοι με το 99% αναξιοκρατικα.Κανουν αυτο για το οποιο τους διορισαν να εξυπηρετουν τα συμφερωντα των κοματων.Ο πολιτης και το κοινο συμφερον ειναι πολλυ πισω στην λιστα τους.Να τι ενοουν οι Τροικανοι ΕΦΕΔΡΕΙΑ αυτους φωτογραφησαν.Αυτους που με πτυχιο ηλεκτρολογου ΤΕΛ πχ ειναι προισταμενοι σε ασχετες υπηρεσιες και ενα εκατομυριο πτυχιουχοι ΑΕΙ τυλιγουν σουβλακια η δουλευουν με μπλοκακι παροχης υπ. η καθολου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *