Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την 25η Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί διαχρονικά ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του λαού μας για ελευθερία, αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, δείχνει τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης επιβάλλοντας τη θέλησή τους.

Η φετινή επέτειος, ωστόσο, είναι ξεχωριστής σημασίας για το λαό και τη χώρα. Η σημερινή συγκυβέρνηση, σε πλήρη εναρμόνιση με την Τρόικα, επιβάλλει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία. Προκρίνουν και σχεδιάζουν λύσεις μαζί με τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη, στοχεύοντας να εξαφανίσουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις δεκαετιών. Εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια παιδεία, δημόσια περιουσία, υγεία, περιβάλλον, τελικά η ίδια η δημοκρατία θυσιάζονται στο βωμό των αγορών, των πιστωτών, του κεφαλαίου.

Σήμερα απαιτείται η μεγαλύτερη ενεργοποίηση και ένταξη όλων των κοινωνικών δυνάμεων σε μαζικούς, συλλογικούς, ενωτικούς αγώνες για ν’ αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων.

Στο χέρι μας είναι η ριζική αλλαγή στη χώρα μας και η διεκδίκηση μιας Ευρώπης των λαών ενάντια σε μια Ευρώπη των κερδοσκόπων. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος.

Παραμονές του γιορτασμό της 25ης Μαρτίου δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για τις διαθέσεις και τους στόχους των συντελεστών της συγκυβέρνησης εν όψει των παρελάσεων. Τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας-καταστολής, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια κλίματος τρομολαγνείας πριν τις εκλογές έχουν συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αντιστέκονται, να επιχειρήσουν ενδεχόμενα προβοκάτσιας, να στοχοποιήσουν την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες. Θέλουν να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις και την Αριστερά, επιχειρώντας να τις ταυτίσουν με ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τους αγώνες της. Τέτοια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία!

Οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική μέσα από μαζικούς, ειρηνικούς, ενωτικούς αγώνες, μέσα από την ευθεία αντιπαράθεση με εκείνους που κλέβουν τις ζωές τους και τους θέλουν στο περιθώριο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *