Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Ή προσκυνημένοι ή εξεγερμένοι(του Κ.Δρακονταειδή)

 

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

Την 25η Μαρτίου, την ημέρα που γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας:

► Δεν θα την χαρίσουμε σ’ αυτούς που αν ζούσαν σ’ εκείνη την εποχή, θάταν προσκυνημένοι.
► Δεν θα την χαρίσουμε στους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς νταβατζήδες που στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας – στην πραγματικότητα στο όνομα των αγορών – καταστρέφουν το λαό της.
► Δεν θα την χαρίσουμε στα πολιτικά «γιουσουφάκια» της Μέρκελ και του Σαρκοζί τα οποία ενώ τρομοκρατούν τους πολίτες, παράλληλα τους κατηγορούν που διαμαρτύρονται, γιατί θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια ελεύθερη πατρίδα.
► Δεν θα την χαρίσουμε ούτε στα διάφορα κρυπτοφασιστοειδή, δήθεν «Ελληναράδες», που προσποιούνται τους αντιμνημονιακούς, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι «ένας συνταγματάρχης μπορεί να μας σώσει».

Μνημονιακοί συγκυβερνήτες:

Αλήθεια, με τι μούτρα θα πάτε να τιμήσετε το Μακρυγιάννη, το Καραϊσκάκη και τους άλλους ήρωες του ’21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει τα πάντα στα αφεντικά σας;
Αντί να κρυφτείτε, μας κουνάτε και το δάχτυλο από πάνω.
Μας λέτε ότι καταλύετε η δημοκρατία επειδή πέταξαν αυγά στο Νταλάρα ή στο Πάγκαλο (προσωπικά δεν συμφωνώ), ενώ τάχα την υπερασπίζεστε, όταν, στη βάση σχεδίου, διαλύετε τις μεγαλειώδης ειρηνικές συγκεντρώσεις πετώντας στα κεφάλια των εργαζομένων βόμβες δακρυγόνων και ψεκάζοντας με χημικά τα ζωντανά σύμβολα της Αντίστασης Μ. Γλέζο και Μ. Θεοδωράκη.
Κατηγορείτε, σε πλήρη συνεννόηση με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για δήθεν ανεξέλεγκτη βία όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, ενώ στην πραγματικότητα εσείς ασκείτε καθημερινά ΒΙΑ στον ελληνικό λαό.
Βία δεν είναι, να είσαι άνεργος;
Βία δεν είναι, να μην μπορείς να ταΐσεις το παιδί σου;
Βία δεν είναι, συνάνθρωποί μας να τρώνε από τα σκουπίδια;
Βία δεν είναι, οι μαθητές να μην έχουν βιβλία;
Βία δεν είναι, να παίρνεις σύνταξη 300 ή 400 ευρώ;
Βία δεν είναι, να μην πηγαίνει φυλακή κανένας από όσους καταλήστευσαν τη χώρα;
Βία δεν είναι, να πηγαίνεις μετανάστης, ενώ θέλεις να ζήσεις στον τόπο σου;
Βία δεν είναι, να θέλετε με το ζόρι να μας σώσετε, ποιοι, εσείς που μας καταστρέψατε;
Αυτή είναι η πραγματική βία.
Να ανησυχείτε λοιπόν για τις πράξεις βίας διαφόρων παρακρατικών – που συνήθως καλύπτετε – και που στόχο έχουν να προβοκάρουν τις εκδηλώσεις των δημοκρατικών πολιτών, και …ας μην ανησυχείτε για πιθανές πράξεις βίας του λαού, γιατί ο ίδιος μπορεί ειρηνικά και να διαδηλώνει και να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις του, διεκδικώντας δημοκρατική διέξοδο, στα αδιέξοδα που του δημιουργήσατε.
Άλλωστε η 25η Μαρτίου, δεν ανήκει σε σας, στους γραβατοφορεμένους σημερινούς κοτζαμπάσηδες που εκφράζουν πια ελάχιστους, ανήκει στο λαό μας και θα την γιορτάσει όπως της πρέπει.

To 1821 «κλέφτες» και «αρματολοί» – Το 1941 αντάρτες
Το 2012 ή προσκυνημένοι ή εξεγερμένοι

22/3/2012 Κων/νος Δρακονταειδής
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *