Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2021

Τι ’χες (αριστερέ) Γιάννη, τι ’χα πάντα!

FREE photo hosting by Fih.gr

Τι ’χες (αριστερέ) Γιάννη, τι ’χα πάντα! Να ‘‘σκοτώνομαι’’ με τον (επίσης αριστερό) Γιώργη περί διαφόρων θεωρητικών ή πρακτικών ζητημάτων, στρατηγικού ή τακτικού χαρακτήρα και γενικά επί παντός επιστητού.

Εξέχουσα θέση σε όλες αυτές τις αφορμές για καβγάδες το λεγόμενο εθνικό ζήτημα, δηλαδή η διαλεκτική σχέση εθνικού και ταξικού στοιχείου που αναδύεται κάθε λίγο και λιγάκι με αυτή ή την άλλη αφορμή. Το οποίο βεβαίως και έρχεται από το βάθος τού προπροηγούμενου αιώνα, βεβαίως και είναι ‘‘ζόρικο’’, αλλά συχνά, και ιδίως τις τελευταίες δύ0-τρεις δεκαετίες, δεν αποτελεί κατά βάθος παρά μόνο πρόσχημα για να διευκολυνθεί η ‘‘επίλυση’’ τού εξής προβλήματος:

Πώς να δικαιολογήσω την ύπαρξή μου, από τη στιγμή που αδυνατώ να εκπληρώσω την κύρια αποστολή και καθήκον να ξεδοντιάσω το θηρίο τού καπιταλισμού στην (όποια) χώρα μου![1] Και βέβαια, πώς να συνεχίσω να διατηρώ τις διαχωριστικές γραμμές οι οποίες, σε τελική ανάλυση, μου επιτρέπουν να πετάω τη μπάλα στην εξέδρα και να λέω στο ‘‘πόπολο’’: «Τι να σας κάνω; Οι άλλοι έχουν λάθος απόψεις, κι εσείς δεν μου δίνετε την πλειοψηφία. Γίνεται να τα βγάλω πέρα μόνος μου;».

Left G700

ΠΗΓΗ:Politiko kafeneio.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έκδοση αναμνηστικού νομίσματος για τα 150 χρόνια της ενσωμάτωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την έκδοση αναμνηστικού νομίσματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ […]

Ο δήμος Λευκάδας ζητά απόσπαση δύο δημοτικών αστυνομικών για την κάλυψη εποχιακών του αναγκών το Καλοκαίρι

          ΔΗΜΟΣΙΑ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ απόσπασης δύο (2) υπαλλήλων Δημοτικής Αστυνομίας στη Δημοτική        Αστυνομία  του Δήμου Λευκάδας Ο Δήμος Λευκάδας έχοντας υπόψη […]

1 Σχόλιο

  1. και εγώ τι φταίω ο φτωχός ..πλην τίμιος και (πεινασμένος) εργάτης που έμπλεξα με ψευτο-αριστερο- διανοούμενους; Έλα μου ντε..
    ΦΡΟΣΩ ΤΟ… ΔΙΚΑΝΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *