Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ή εμείς ή αυτοί

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Ο ΣΥΡΙΖΑ  οργανώνει τη σημερινή πολιτική εκδήλωση  στη Λευκάδα ,μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης, λίγο πριν τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εκλογές που οι έμποροι των ελπίδων ,μη μπορώντας πια να δώσουν τέτοιες ,γίνονται διαχειριστές του φόβου.

Εκλογές που χαρακτηρίζονται, από άνευ προηγουμένου παρέμβαση των δανειστών και της τρόικας στη διαδικασία τους.

Το δίλημμα που θέτουν είναι: «Θέλετε δανεικά; Ψηφίστε μνημονιακά».

Τα δανεικά βεβαίως για να πληρωθούν οι άλλοι ,οι προηγούμενοι δανειστές και οι τραπεζίτες.

Η μεγάλη τους εφεδρεία: Ο καναπές, η αποχή, το γύρισμα της πλάτης σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Όμως εδώ τα μνημονιακά ποσοστά δεν τους βγαίνουν όπως στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Φαίνεται ότι το δικομματικό σύστημα για πρώτη φορά από το 1974 καταρρέει.

Και η Αριστερά;

Σε συνθήκες ενός σύγχρονου χρηματιστικού και τραπεζικού ολοκληρωτισμού ,οι δυνάμεις της Αριστεράς που μάχονται με συνέπεια τη τρόικα και τα μνημόνια , δεν αναμετρούνται μόνο με τον πήχη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αναμετρούνται κυρίως με την ανάγκη, πώς θα συμβάλλουν πρακτικά στην αναχαίτιση της λαίλαπας των μνημονιακών μέτρων, της Συνταγματικής εκτροπής, του εξανδραποδισμού της χώρας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και των πολιτών της .

Με την ανάγκη δηλαδή της δημιουργίας ενός μετώπου, που θα φέρει σε πέρας το καθήκον να διώξει, κυβέρνηση και τρόικα, να καταργήσει τα μνημόνια ,να συγκρουστεί με την Ευρωζώνη που έχει συστημικό πρόβλημα και να ανοίξει άλλους προοδευτικούς δρόμους για τη χώρα ,με βαθιές κοινωνικές, οικονομικές και δημοκρατικές αλλαγές.

Φίλοι-ες

Η ιδέα της κοινής δράσης και συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, είναι πλειοψηφία  μεταξύ των οπαδών όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, που αρχίζουν και παίρνουν πρωτοβουλίες από τα κάτω.

Επιτρέψτε μου να χαιρετήσω μια τέτοια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται και στη Λευκάδα.

Εμείς εδώ γινόμαστε κοινωνοί της καθημερινής απόγνωσης του κόσμου, του γεγονότος ότι η οξυμμένη  κρίση δεν είναι πια Αθηναϊκό φαινόμενο όπως λέγεται.

Στις συνθήκες της επιλεκτικής χρεοκοπίας και της ενεργοποίησης των Σι Ντι Ες(των ασφαλίστρων κινδύνου) ,η Λευκάδα όπως όλη η Ελλάδα βυθίζεται στην δυστυχία.

Με τα χαράτσια, τις διακοπές των μαθητικών δρομολογίων  και την καθημερινή  αγωνία των γονέων, την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας και την αγωνία των εργαζομένων στο τουρισμό που χάνουν το σίγουρο ετήσιο εισόδημα του Κοινωνικού Τουρισμού, την αγωνία των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο ,που επισκεφθήκαμε αυτή τη βδομάδα, και των πολιτών που βλέπουν την κατάρρευση του συστήματος Υγείας.

Παράλληλα όμως, αναπτύσσονται μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης που χαιρετίζουμε.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Σε αυτό το κτίριο, που καλούνται αύριο ¨Έλληνες πολίτες, να ψηφίσουν τον εκλεκτό της τρόικας και να επιδοκιμάσουν έτσι με την ψήφο τους, την πολιτική της τρόικας και των μνημονίων, σήμερα εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ ,καταθέτουμε τις προτάσεις μας για έναν άλλο δρόμο, το δρόμο του αγώνα ,της ενότητας των εργαζομένων, της κοινής δράσης της Αριστεράς.

Για την κοινοβουλευτική πάλη  ενάντια στα μνημόνια τα δύο προηγούμενα χρόνια ,θα μεταφέρει την εμπειρία της η Σοφία Σακοράφα ,ανεξάρτητη βουλευτής και συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ,ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης συντονιστής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  θα μεταφέρει τη ζωντανή εμπειρία των κινημάτων όπου είμαστε παρόντες και τις προτάσεις μας για τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ

 

Λευκάδα, 17/3/2012

 

Παρέμβαση στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Παλιό Δημαρχείο της Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εκλογές και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό κι Επαγγελματικό Σύλλογο Μεγανησίου

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου  7μελούς ΔΣ  την περασμένη Κυριακή 1 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε ο Εμπορικός κι Επαγγελματικός Σύλλογος Μεγανησίου. Από τις […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.