Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Δραστηριότητες Επιμελητηρίου Λευκάδας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει ο φορέας για την ενίσχυση των συμφερόντων των μελών του, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συναντήσεις:

α) Τη Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας και υποψήφιος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κύριος Κωνσταντίνος Μίχαλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας προκειμένου να συναντηθεί με την Διοικητική Επιτροπή του φορέα στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε στα Επιμελητήρια της επαρχίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν το ρόλο που καλούνται να αναλάβουν τα Επιμελητήρια στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, στους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, καθώς και στις προϋποθέσεις για την έτι περαιτέρω προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

β) Τη Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Προέδρου, κυρίου Σωτηρίου Σκιαδαρέση, με τον Υπουργό Μεταφορών, κύριο Βορίδη προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου μαζί του το ενδεχόμενο της επιδότησης από το κράτος των πτήσεων της γραμμής Αθήνα – Άκτιο. Η απάντηση που έλαβε από τον κύριο Βορίδη ήταν ότι δυστυχώς για το έτος 2012 η επαναλειτουργία της γραμμής δεν είναι εφικτή, διότι ο διαγωνισμός για τις πτήσεις των άγονων γραμμών είχε προγραμματιστεί από τη προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου από το Σεπτέμβριο του 2011. Παρόλα αυτά, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία της γραμμής για το έτος 2013.

γ) Τη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 ο Πρόεδρος, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης,  συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας Air Berlin, για να συζητήσει μαζί του την πιθανή έναρξη πτήσεων χαμηλού κόστους από τη Γερμανία με προορισμό το αεροδρόμιο του Ακτίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας από τη χώρα αυτή, η οποία μέχρι τώρα συνδέεται με το αεροδρόμιο του Ακτίου μέσω πτήσεων charter.

δ) Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής με τους οπωροπαντοπώλες του Νομού Λευκάδας, στην οποία συζητήθηκαν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που οφείλεται ως επί το πλείστον στην έλλειψη αστυνόμευσης. Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο, που πλήττει τα συμφέροντα των επαγγελματιών.

 Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.