Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα νέα ελληνικά ομόλογα

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται, επισήμως από σήμερα, τα νέα ελληνικά ομόλογα, υποδεικνύοντας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ότι οι επενδυτές βλέπουν με απαισιοδοξία την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, παρά τη συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων και την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τις τιμές που παραθέτει η Tradeweb, η νέα σειρά των ελληνικών ομολόγων διαπραγματεύονται γύρω στο 22%-26% της ονομαστικής αξίας, σε επίπεδα που συνήθως συνδέονται με ιδιαίτερα “προβληματικό” χρέος.

“Κοιτάζοντας μπροστά, εκτιμούμε ότι θα διατηρηθούν οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παρά τη συμφωνία για το κούρεμα. Ο κίνδυνος που σχετίζεται με την εφαρμογή του προγράμματος παραμένει υψηλός, ενώ ακόμη και αν η επόμενη κυβέρνηση παραμείνει προσηλωμένη στη λιτότητα, η συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομίας απειλεί να καταστήσει πολύ γρήγορα ΄υπερβολικά αισιόδοξο΄ το στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020”, σημειώνουν αναλυτές της Rabobank.

Δεν είναι όμως όλοι στην αγορά απαισιόδοξοι για το νέο ελληνικό χρέος. Μάλιστα το Dow Jones παραθέτει δηλώσεις ενός trader ο οποίος βλέπει πρώιμα σημάδια ενδιαφέροντος στον κλάδο.

“Υπήρξαν ορισμένες αγοραστικές κινήσεις από διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι έχουν στόχο την αύξηση των τιμών κατά 5-10 μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα”, τόνισε ο trader για να προσθέσει ότι παρ΄ όλα αυτά, οι ιδιώτες επενδυτές δεν έχουν ακόμη κινηθεί για την αγορά τίτλων, ενώ ενδέχεται να πουλήσουν αμέσως τα ομόλογα που θα αποκτήσουν μέσω της ανταλλαγής”.

πηγη:capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.