Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Ιουλίου 2022

Κουβέλης: Ανάσα το PSI

«Ανάσα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ το PSI ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που εξακολουθούν να έχουν το αρνητικό τους βάρος, όπως τα αποθεματικά των ταμείων και οι μικροεπνεδύσεις που έκαναν οι πολίτες στα κρατικά ομόλογα.

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να οριοθετήουμε τη στάση των ταμείων που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους για να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση όφειλε να έχει εξαιρέσει με έναν συγκεκριμένο και σαφή τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα.

Παράλληλα, τόνισε πως ήδη έχει αρχίσει να καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα των μέτρων που περιέχει η δανειακή σύμβαση και έφερε ως παράδειγμα την ανεργία που ξεπέρασε το 20%.

Ζήτησε εκ νέου εκλογές και είπε «όχι» σε κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

ΠΗΓΗ : skai.gr

Η ΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PSI

Θα ήταν πολύ καλύτερα, τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αντί για τους πανηγυρισμούς για τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση του PSI και τις κορώνες τους για προσφορά στο έθνος και τις επόμενες γενιές, να κατέθεταν ιδέες και να ελάμβαναν μέτρα για την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων και τη διασφάλιση των ιδιωτών ομολογιούχων- αποταμιευτών.

ΠΗΓΗ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΓΙΑ ΤΟ PSI

  • Για το ρόλο της ΔΗΜΑΡ, τα μέτρα και το PSI

Το κόμμα μας διεκδικεί να είναι μια δύναμη ουσιαστικής αλλαγής. Στον πυρήνα  του βρίσκεται ο μεταρρυθμισμός.  Σε ότι αφορά στη λιτότητα δεν εξυπηρετεί την κίνηση προς τα μπροστά. Έχουνε επιβληθεί πολλά σκληρά μέτρα, είναι πολλά τα βάρη στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, ενώ έχει αποδειχτεί  ότι είναι και αναποτελεσματικά. Για αυτό εμείς προτάσσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία. Έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό μια επεξεργασμένη αναπτυξιακή πρόταση.
Ανεξάρτητα με τις διαφορές που είχα για το PSI και τη δανειακή σύμβαση-εξ’ου και η καταψήφισή τους εκ μέρους μας – διότι συναρτάται με απαράδεκτα και δυσβάσταχτα μέτρα, η λειτουργία του PSI πρέπει να ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν ενέργειες και ρυθμίσεις για να διαμορφωθούν  συνθήκες  εκκίνησης της παραγωγικής-αναπτυξιακής διαδικασίας.  Χρειάζεται και ο αναγκαίος εξορθολογισμός των δαπανών.  Δεν είναι δυνατόν να πορεύεται η χώρα με  δαπάνες που πέφτουν στον πίθο των Δαναϊδων και επιβαρύνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

ΠΗΓΗ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *