Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

Στις Βρυξέλλες αγροτικά προϊόντα από τα Ιόνια Νησιά

Ο Ηλίας Μαλλιάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιονίων Νήσων

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 8 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 Σε έκθεση στις Βρυξέλλες αγροτικά προϊόντα από τα Ιόνια Νησιά

     Σε έκθεση – παρουσίαση τοπικών ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και άλλων, που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της έκθεσης είχε η ευρωβουλευτής τής Ν.Δ. και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα, προκειμένου και τα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση αφιέρωμα στα πιστοποιημένα είδη, στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύω ότι η παρουσίαση αυτή θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θ’ απευθύνεται σ’ ένα ποιοτικό κοινό, όπως αυτό των μελών και υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των άλλων κοινοτικών οργάνων», σημειώνει η κ. Κράτσα, αναφέροντας πως ο στόχος είναι διπλός, αφενός να προβληθούν οι δυνατότητες των ελληνικών περιφερειών και αφετέρου «να ευαισθητοποιηθούν οι νομοθέτες και πολιτικοί παράγοντες της Ε.Ε. για την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης προβολής των ειδικών προϊόντων μας».

    Στην έκθεση, εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα συμμετάσχει ο θεματικός, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας Αντιπεριφερειάρχης, Ηλίας Μαλλιάς, ο οποίος έχει ήδη οργανώσει τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από τα Ιόνια Νησιά στις Βρυξέλλες.

«Είναι», δήλωσε ο κ. Μαλλιάς, «μια καλή ευκαιρία να εκθέσουμε τα αγροτικά προϊόντα των νησιών μας, για να δείξουμε στην πράξη ότι αφενός η αγροτική οικονομία είναι ενεργή πραγματικότητα στα τουριστικά νησιά μας και αφετέρου ότι η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων μας χρήζει προσοχής. Επίσης», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, «αυτό που πραγματικά αξίζει να προβάλουμε είναι η δυνατότητα εξαγωγής προϊόντων και η παράλληλη προσπάθεια χαρακτηρισμού των βασικών προϊόντων ως ονομασίας προέλευσης, αφού πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα».

 Τα προϊόντα που θα εκτεθούν

     Κρασιά από όλα τα νησιά του Ιονίου, κουμ – κουάτ σε λικέρ και φρουί – γλασέ, καθώς και μέλι από την Κέρκυρα, σαλάμι αέρος από τη Λευκάδα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και ελαιόλαδο κοινής άλεσης (με λεμόνι) από τη Ζάκυνθο, μάντολες και παστέλι από την Κεφαλονιά και μαντολάτο από τη Ζάκυνθο, ζακυνθινή σταφίδα, είναι τα βασικά αγροτικά προϊόντα που θα εκτεθούν στις Βρυξέλλες.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την έκθεση των αγροτικών προϊόντων, θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφικού υλικού που να αφορά, ακριβώς, τα αγροτικά προϊόντα, προκειμένου να δοθεί η συνολικότερη εικόνα των όσων παράγονται στα Ιόνια Νησιά, ενώ θα γίνει και διανομή φυλλαδίων και διαφημιστικού υλικού.

 

Μερικά από τα προϊόντα που θα εκτεθούν

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση Ιnwetex-cis travel market 2013 στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Κέρκυρα 14 Οκτωβρίου 2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ    Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.