Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιουνίου 2022

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Λευκάδας: Ανακοίνωση-διαμαρτυρία

biblia

Με το άνοιγμα των σχολείων τη νέα Σχολική χρονιά εκατοντάδες μαθητές του νομού μας ήρθαν αντιμέτωποι με προβλήματα και δυσκολίες όπως

Τα δημόσια σχολεία να λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία

Χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση

Χωρίς όλες τις ειδικότητες

Στα παραπάνω προστέθηκε και ο κίνδυνος πάνω από το 1/3 των μαθητών του νησιού μας να μείνει στα σπίτια τους για το υπόλοιπο της Σχ. Χρονιάς γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους προς και από τα σχολεία.

Πάνω από ένα χρόνο μετά τον Καλλικράτη και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου η πολιτεία μεταφέρει την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους ΓΟΝΕΙΣ καθώς κάποιοι από τους διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρποι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιμένει να καλεί τους Δήμους να « εξορθολογήσουν» τις δαπάνες για τη μεταφορά και να κλείσουν συμβάσεις στο όριο του προϋπολογισμού, διαφορετικά να επιδοτήσουν τους γονείς με 0,35 το χιλιόμετρο ανά μήνα και να φέρουν αυτοί την ΕΥΘΥΝΗ της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.

Η ευθύνη τόσο της περιφερειακής όσο και της τοπικής διοίκησης του Νομού είναι μεγάλη, γιατί αφού πίεζαν χρόνια τώρα να πάρουν μια σειρά από κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους , τώρα που η μεταφορά όλων των μαθητών βρίσκεται στον αέρα ξαναθυμήθηκαν τις περικοπές της χρηματοδότησης και τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας.

Μας υποσχέθηκαν Νέο Σχολείο όπου

Ο μαθητής θα αφήνει την τσάντα του στο σχολείο

Τα φροντιστήρια θα σταματήσουν

Η χρήση της τεχνολογίας θα είναι συνώνυμο της μόρφωσης

Διαδραστικούς πίνακες που θα έκαναν το μάθημα πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον

Οι μαθητές όχι μόνο θα μαθαίνουν ξένες γλώσσες στα σχολεία αλλά και θα πιστοποιούνται

Ζώνες πολιτισμού και αισθητικής που θα βοηθούν στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του νέου ανθρώπου

Αλλά δεν έχουν την βούληση να λύσουν το πρώτο και βασικότερο ζήτημα

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΔΙΑ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.

ΖΗΤΑΜΕ

Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς όλων των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της κρατικής και τοπικής διοίκησης.

Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς με συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Στην αυγή του 21 αιώνα δεν μπορούμε να δεχτούμε λογικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, δεν μπορούμε να δεχτούμε να υπάρχουν σχολεία χωρίς μαθητές , γιατί δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης τους.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

 

Για την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων

Η Προσωρινή Διοίκηση

ΠΗΓΗ: mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *