Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Πρόταση-σοκ: 50% λιγότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που προτείνουν να μειωθεί φέτος ο αριθμός των εισακτέων κατά 50%!!!

Στις προτάσεις που στέλνουν προς το υπ. Παιδείας, τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές, σε σχέσι με πέρυσι. Διαφορετικά, λένε ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα ζητούν να μπει “φρένο”:

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις -όπως αναφέρει το Έθνος- κάθε χρόνο αν και ζητούν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών, τελικά καταλήγουν να έχουν τους διπλάσιους. Ταυτόχρονα, έχουν μειωθεί σημαντικά οι θέσεις των συμβασιούχων την ώρα που οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό γίνονται με το “σταγονόμετρο”.

Δραστικές περικοπές έχουν ζητήσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ζητά 2.000 λιγότερους από πέρυσι), το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη (πέρυσι εισήχθησαν 6.515 και φέτος ζητά να μην είναι πάνω από 3.000), αλλά και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (ζήτησε 1.862 από 3.708 που ήταν πέρυσι).

Από την πλευρά του υπ. Παιδείας, πάντως, ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο, λίγο πριν από την έναρξη των πανελλαδικών δηλαδή, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαϊου

“Ψαλίδι” σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές:

Σημαντική μείωση αναμένεται να υπάρξει στον αριθμό των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές πράγμα που ζήτησε και τη Τρόικα μέσα από το τελευταίο μνημόνιο.

Οι σχολές αυτές ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων μέχρι τώρα, καθώς υπόσχονταν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

ΠΗΓΗ : madata.gr via Star.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αξιοπρέπεια

του Ηλία Π. Γεωργάκη Δεν θα του άνοιγα κουβέντα αν δεν με ”έπειθε” το αυλακωμένο του πρόσωπο και τα ροζιασμένα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights