Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου – Απάντηση στην ανακοίνωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων  και κηδεμόνων ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι θα  «κλείσει»  τα σχολεία και ότι αυτά δεν θα λειτουργούν. Οι εκπαιδευτικοί είναι κανονικά στην υπηρεσία τους και τα Σχολεία λειτουργούν. Η απόφαση να απέχουν τα παιδιά από τα μαθήματα του σχολείου και από τα φροντιστήρια πάρθηκε από τους γονείς μετά από πρόταση του Συλλόγου και κατόπιν απαιτήσεως πολλών γονέων προκειμένου να περιοριστούν και νέα κρούσματα ιώσεων.

 Το θέμα μεταφοράς των μαθητών αφορά το Δήμο Μεγανησίου και τις υπηρεσίες του και όχι το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Παρ’ όλα αυτά επειδή υπάρχει και ευαισθησία και ενδιαφέρον σας ενημερώνουμε ότι το προεδρείο του Συλλόγου έχει ήδη ενημερωθεί προ δεκαημέρου για το συγκεκριμένο θέμα από την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου και γνωρίζει ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την οριστική λύση του θέματος κατά το τρέχον σχολικό έτος σε αντίθεση με άλλους Δήμους όπως η Λευκάδα που εκκρεμεί ακόμα το θέμα μεταφοράς των μαθητών.

Άρα πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών ούτε ποτέ υπήρχε ούτε πρόκειται να υπάρξει και παρακαλούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια από κάποιους για παραπληροφόρηση των γονέων.

Τέλος ο Σύλλογος και μόνον έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις ανακοινώσεις που υπογράφει και κανείς άλλος.

Όσο για τις δραστηριότητές του ο Σύλλογος ενημερώνει πάντα όσους γονείς είναι μέλη του  και καλεί και όσους δεν είναι να προσέλθουν στις τάξεις του γιατί μέσω του Συλλόγου η άποψή τους και η γνώμη τους μπορεί να ακουστεί και να είναι σεβαστή.

 

                                                          ΤΟ Δ.Σ.

                                                   ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Τελικά κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει  την  κατάσταση που έχουν δημιουργήσει με την …τηλεφωνική τους απόφαση να απέχουν οι μαθητές του Μεγανησίου από τα σχολεία τους (νηπιαγωγείο, δημοτικό).

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι

1. στο blog Meganisi News ουδέποτε έγινε λόγος σε ανάρτηση για κλειστά σχολεία
Ας μην διαστρεβλώνεταιη αλήθεια. Ίσα ίσα αναφέραμε ότι ο Σύλλογος «συνιστά», σε παρένθεση.

2. Στην ανακοίνωση αναφέρετε ότι τα σχολεία λειτουργούν. Το σωστό είναι ότι υπολειτουργούν με τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στα σπίτιααντί στις αίθουσες.

3. Αν σαν Σύλλογος  παίρνατε και απόφαση να κλείσουν τα σχολεία λόγω κινδύνου μετάδοσης  ιώσεων γρίπης δηλαδή προληπτικά ,  τότε μάλλον θα έπρεπε να αντικαταστήσετε το υπουργείο Παιδείας!

4. Αν δεν το γνωρίζετε ας το μάθετε ότι  τα σχολεία  κλείνουν είτε προληπτικά, είτε λόγω κρουσμάτωνγρίπης. Και δεν είναι αρμόδιος κανένας Σύλλογος Γονέων γι’ αυτό.

5. Σε περίπτωση διακοπής  λειτουργίας θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός άρρωστων μαθητών. Τα κρούσματα θα πρέπει να είναι επιβεβαιωμένα. Υπάρχουν σχετικές Εγκύκλιοι και οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και για τον καθορισμό του ποσοστού που επιτρέπει σε κάποιο σχολείο να διακόψει τη λειτουργία του.Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ή ερώτηση στην πρωτοβάθμιαθα σας έλυνε την απορία για τα παραπάνω.

6. Τα σχολεία  έχουν την  υποχρέωση να ενημερώνουν το υπουργείο Παιδείας και για όσους εκπαιδευτικούς απουσιάζουν. Σε καθημερινή βάση. Αλλοίμονο αν αυτές τις μέρες της «ισχύος» της απόφασης (σύστασης) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  οι δάσκαλοι δεν ήταν στο σχολείο τους! Τι θα έλεγαν; Έτσι θέλει ο Σύλλογος Γονέων;

Όμως δεν απαντάτε στο βασικό ερώτημα.

Με ποια αρμοδιότητα αποφασίζει (συνιστά;) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να υπολειτουργούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα σχολεία στο Μεγανήσι ,  τα μαθήματα να «πηγαίνουν πίσω» , ο προγραμματισμός , αφού συγκεκριμένη ύλη πρέπει να «βγει» σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να γίνεται «πισωγύρισμα» για να καλυφθούν τα  κενά και να προχωρήσουν τα παιδιά μας στα μαθήματά τους;  Τι θα γίνει με τα παιδιά που έλειπαν και έχασαν μια εβδομάδα μάθημα; Θα χάσουν και άλλη; Έτσι για να αναφέρουμε κάποια αυτονόητα πράγματα.

Αφού τα πάντα είναι νόμιμα και μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που παρέχει ο νόμος και αφού «ο Σύλλογος και μόνον έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις ανακοινώσεις που υπογράφει και κανείς άλλος», ας πάρει την ευθύνη να ενημερώσει  την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας ή ακόμα και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης  για την σύστασή του προς τους γονείς.

Αν το «κανείς άλλος» θέλει τον Σύλλογο και πάνω από άλλους θεσμούς της Πολιτείας, ε τότε καλά κάνει και δε λογοδοτεί σε κανέναν αφού τις  ευθύνες τις έχουν  άλλοι.

Τα υπόλοιπα στην ανακοίνωσή σας τα σχολιάζουμε με χαμόγελο. Άλλωστε συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights