Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

«Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»

Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν μία από τις βασικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής ζωής και ταυτόχρονα είναι το προνομιακό πλαίσιο για τους μαθητές που τους επιτρέπει να γνωρίσουν βιωματικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τα μνημεία της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους.

Ο στόχος των σχολικών εκδρομών είναι πρωτίστως παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός και μπορεί να συνδυαστεί με την υποστήριξη και την ανάπτυξη του μεγάλου πλεονεκτήματος της χώρας μας που είναι ο τουρισμός.

Για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τόπο προορισμού σχολικών εκδρομών τόσο για τα σχολεία της χώρας, όσο και για σχολεία του εξωτερικού, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, δημιουργείται ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με το ενδεικτικό σύνθημα «Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece», και ξεκινά μια πανελλαδική καμπάνια, με τίτλο: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», η οποία κορυφώνεται την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με κεντρικές εκδηλώσεις σε πόλεις όλων των Περιφερειών.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία η ενεργός συμμετοχή των σχολείων και πρωτίστως των μαθητών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν έντονη την παρουσία τους στις ελληνικές πόλεις με τις δράσεις τους και τα δημιουργικά τους έργα, ώστε το σύνθημα: «Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece» να φτάσει σε όλη τη χώρα και πέρα από τα σύνορά της.

Ένα τμήμα ή τάξη ή σχολείο δημιουργεί το δικό του έργο για την προβολή του τόπου του, με στόχο να προσελκύσει σχολεία από άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Το έργο θα είναι ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας έως 5 λεπτών, το οποίο μπορεί να περιέχει:

  • εικόνες – φωτογραφίες της περιοχής
  • τραγούδι – χορό
  • γκράφιτι (σε ύφασμα ή σε χαρτί)
  • άλλο δημιουργικό έργο που θα προτείνει το σχολείο

Το έργο μπορεί να είναι εκτός από την ελληνική και στη αγγλική γλώσσα, δεδομένου ότι θα απευθύνεται και προς τους μελλοντικούς επισκέπτες – συμμαθητές τους από το εξωτερικό, εφόσον η πλατφόρμα θα είναι επισκέψιμη και από σχολεία του εξωτερικού.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει το σχολείο για να αναρτήσει το βίντεο, είναι απλή, διαρκεί μερικά μόνο λεπτά και είναι η εξής:

1. Επίσκεψη στη σελίδα http://vod.sch.gr και επιλογή “Σύνδεση”, χρησιμοποιώντας

τα στοιχεία του λογαριασμού του σχολείου σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στη συνέχεια, επιλογή “Ανάρτηση Βίντεο” .

2. Συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας που εμφανίζεται. Στο πεδίο “Λεπτομερής περιγραφή του βίντεο” συμπλήρωση στοιχείων που σχετίζονται με το βίντεο, όπως για παράδειγμα το όνομα του σχολείου και τους συντελεστές που εργάστηκαν για το βίντεο (π.χ., εκπαιδευτικοί, μαθητές κτλ).

3. Προσοχή, στο πεδίο Επιλέξτε κατηγορία για το βίντεοπρέπει να επιλεγεί μόνο η κατηγορία Πάμε Ελλάδα“.

4. Πρέπει επίσης να γίνει επιλογή των όρων χρήσης, αποδοχή τους και στη συνέχεια η ανάρτηση του βίντεο.

Η καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης των έργων στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση ορίζεται η Τετάρτη 21η Μαρτίου 2012.

Η προετοιμασία και το περιεχόμενο της κεντρικής εκδήλωσης θα συντονιστεί με

πρωτοβουλία του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενεργοποιώντας τη μαθητική κοινότητα, τους καθηγητές, τα ΚΠΕ, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Σχολείων και τους γονείς, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις θα λάβετε ενημέρωση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εσωτερική διανομή:

1. Γραφείο κας Υπουργού

2. Γραφείο κας Υφυπουργού

3. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα

4. Γραφείο κ. Ειδικού Γραμματέα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

5. Διεύθυνση ΣΕΠΕ-

6. Γραφείο -ΕΠ

7. Διεύθυνση Σπουδών Δ.Ε. Τμήμα Γ΄

ΠΗΓΗ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (24/2/2012)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights