Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Στην Ελλάδα οι Ιταλοί δήμαρχοι. Ακόμα ψάχνουμε έναν δικό μας

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την προσεχή Τετάρτη, προσκεκλημένοι της ΚΕΔΕ, οι δύο ιταλοί δήμαρχοι, Κάβα Ντέι Τιρένι Μάρκο Γκάλντι και Μπαρονίσι Τζοβάνι

Μασκατιέλο, που δώρησαν το μισθό τους για την εξόφληση του χρέους της Ελλάδας. Πρόκειται για τους δημάρχους Κάβα Ντέι Τιρένι Μάρκο Γκάλντι και το δήμαρχο Μπαρονίσι Τζοβάνι Μασκατιέλο. Στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, οι δύο ιταλοί δήμαρχοι θα έχουν συνάντηση εργασίας με τους έλληνες ομολόγους τους, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 2 το μεσημέρι οι δύο δήμαρχοι θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση που απευθύνει η ΚΕΔΕ στους δύο ιταλούς δημάρχους, «ενέργειες σαν και αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως το πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικότητας που διακατέχει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θεσμικά της όργανα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Στόχος, δε, είναι να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και όποιων άλλων δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση, με πρωτοβουλίες και πράξεις, και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσουν σε αποτροπή της ύφεσης, θα φέρουν ανάκαμψη, ίσες ευκαιρίες μέσα από την απασχόληση, και θα αναθερμάνουν ευρωπαϊκές αξίες, πρότυπα και ιδανικά προς όφελος των ίδιων των λαών».

ΠΗΓΗ : autodioikisi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights