Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Ε.Κ. Λευκάδας:Συλλαλητήριο αύριο 23, 6:30 μμ στον Αη-Μηνά

 

                         

 

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23      Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στον Αη Μηνά.

 

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ  ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

 Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, περιλαμβάνει δραστικές περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα αντιλαϊκά μέτρα στον τομέα Υγείας, αλλά και την ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων που θα οδηγήσουν στην ατομική, ανταποδοτική επικουρική σύνταξη, ενώ θα κατατεθεί, επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο (εφαρμοστικός νόμος) με τον οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης με τις νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την Παιδεία, την περιστολή πλήθους «κοινωνικών» επιδομάτων κ.λπ

Τα χρήματα του νέου δανείου δεν αφορούν στον ελληνικό λαό. Δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του. Αυτό το δάνειο λεηλατεί τους μισθούς και καταργεί τις συντάξεις. Πρόκειται για δανεικά που καταλήγουν στην κεφαλαιουχική ενίσχυση της εγχώριας πλουτοκρατίας και στους ίδιους τους δανειστές προς τους οποίους επιστρέφουν αυτά τα χρήματα, εξασφαλίζοντας  ότι θα εισπράξουν τα τοκογλυφικά από τα παλιότερα δάνεια.

Για δε τα μελλοντικά τοκογλυφικά, οι ντόπιοι και διεθνείς «σωτήρες» επιβάλλουν – διά νόμου πλέον (!) – τη ρήτρα ότι ο ελληνικός λαός έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης:

Να πληρώνει τους νέους τόκους αυτής της νέας ληστείας, ζώντας σκλάβος, δούλος των 400 ευρώ μισθό, άνεργος, άστεγος και υποσιτιζόμενος, εις τον αιώνα τον άπαντα!

Η συμφωνία που υπόγραψαν συνιστά  ελεγχόμενη και μη άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ταυτόχρονα, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού,  στη ζωή του οποίου θα προστεθεί μια νέα κόλαση. Οι πιστωτές, συμφώνησαν να χάσουν ένα μέρος των κερδών, τα οποία έβγαλαν πολλαπλάσια τα προηγούμενα χρόνια, γιατί σε συνθήκες κρίσης δεν είναι δυνατό να έχουν 100% επιστροφή των οφειλών. Από αυτήν τη συμφωνία, τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα θα χάσουν τουλάχιστον 24 δισ. € .

Τώρα λένε, στον λαό να βοηθήσει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, για να μην υπάρξει έλλειμμα. Και στις δυο περιπτώσεις η τσέπη του λαού θα αδειάσει, η ανεργία θα μεγαλώσει και μεγαλύτερο μέρος του λαού θα ζει σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση. Αφού όλα αυτά τα λεφτά του δανείου τα παίρνουν οι πιστωτές για να δημιουργηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, πρέπει οι μισθοί να πέσουν ακόμα παρακάτω, να πάνε στα 400 και στα 300 ευρώ, οι συντάξεις ανάλογα και για πάρα πολλά χρόνια και όχι μόνο μέχρι το 2020. Μας είπαν επίσης ότι για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και πολιτική ενότητα. Δηλαδή ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι μπρούμυτα, στα τέσσερα, και να προσκυνάει την εκάστοτε κυβέρνηση, το αστικό πολιτικό σύστημα, να φοβάται, να μη διεκδικεί και να κλαίει κατ’ ιδίαν.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΠΑΜΕ καλεί το λαό να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με σωτηρία. Να μη δεχθεί ότι το χρέος πρέπει να το πληρώσει αυτός. Να μην παραπλανηθεί από τη νέα συμφωνία. Να αποβάλλει και το τελευταίο ίχνος φόβου και δισταγμού που έχει μέσα του για λόγους υπαρκτούς, όπως η απόλυση κ.λπ.

Μόνο ένας λαός άφοβος, ο οποίος αντιπαρατίθεται όχι μόνο στους νόμους που έρχονται στη Βουλή και στα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά πάνω απ’ όλα αντιπαρατίθεται στην εξουσία των μονοπωλίων, μόνο αυτός ο λαός μπορεί να συγκρατήσει τον κατήφορο.

Χρειάζεται αντεπίθεση με στόχο, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Να πιστέψει στην δύναμη του και να πάρει στα χέρια του τις τύχες του, κατακτώντας την εξουσία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *