Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουνίου 2021

Καταργείται η μονιμότητα

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ: Πάνε για συνταγματική αναθεώρηση για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημοσίων υπαλλήλων – Καταργούν ακόμη και τη σίτιση στους σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ !

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει δεκάδες υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο για τις νέες μειώσεις μισθών – συντάξεων και να καταθέσει στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012. Οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι:

*Η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων.

* Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών.

* Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε., το αργότερο ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012-2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» (Κυριακή 19/2) η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου το πακέτο των προαπαιτούμενων δράσεων (prior actions) και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα προκειμένου “στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και να δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους (το περίφημο PSI) προκειμένου να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαρτίου”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην alfavita.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *