Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Εξαπατούν τους αγρότες

ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με την συνενοχή  κρατικοδίαιτων-Αθηνόδουλων

24 Γενάρη 2011

Πέρυσι  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε αναθέσει, όπως έκανε για σειρά ετών για την επιδότηση του ελαιολάδου, στη θυγατρική του εταιρεία ΟΠΕΚΕΠΕ, και αυτή με τη σειρά της ανέθεσε  στην ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και  τη διεκπεραίωση της επιδότησης των αγροτών. Η ΠΑΣΕΓΕΣ το έργο αυτό το ανέθεσε σε κάθε νομό στην αντίστοιχη Ένωση Συνεταιρισμών του νομού.

Με τη πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχε και η κ.Γκερέκου, (πέρυσι) η ΠΑΣΕΓΕΣ ανέθεσε το έργο της ψηφιοποίησης (σε απλά ελληνικά της καταγραφής της έκτασης και του εντοπισμού κάθε ελαιοκτήματος) και της επιδότησης  όχι στην αντίστοιχη Ένωση του νομού, δηλ. της Κέρκυρας, αλλά στην Ένωση Συνεταιρισμών Αγρινίου  και έτσι οργάνωσαν την εισβολή  στη Κέρκυρα  της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου για να κάνει τη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και να διεκπεραιώσει τις επιδοτήσεις ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. Έτσι η Ένωση Αγρινίου εισέπραξε πέρυσι περί τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πήγαν στην αγορά του Αγρινίου, της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και έλειψαν από την αγορά της Κέρκυρας !

Για εφέτος, το 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των όσων γίνονταν για το θέμα των επιδοτήσεων των αγροτικών προϊόντων, ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση και προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών και της επιδότησης του λαδιού.

Ο διεθνής διαγωνισμός  θα γίνει στις 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011. Ανάδοχος του έργου μπορεί να κηρυχθεί ο καλύτερος, δηλ. όποιος έχει τα προσόντα και προσφέρει και τη καλύτερη τιμή, π.χ. μία εταιρεία, ένα φυσικό πρόσωπο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα καταγραφεί  και θα συμβεί εάν, όπως αναγράφηκε σε  blogs, διεκδικήσει το έργο και η  Google, η οποία διαθέτει και τους δορυφορικούς χάρτες με τη πραγματική καταγραφή της έκτασης κάθε αγροτεμαχίου.

Με αυτά τα δεδομένα και πραγματικά γεγονότα  η εισβολέας  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου- Δυτικής Ελλάδας, έβαλε διαφημιστικά σποτς στα ΜΜΕ, γυρνάει στα χωριά  της Κέρκυρας, και παραπλανώντας τους αγρότες ότι δήθεν έχει το δικαίωμα να τους ετοιμάσει τα χαρτιά  για να πάρουν την επιδότηση, τους βάζει να  υπογράψουν και μία σύμβαση έργου στην οποία ορίζεται ότι ο τιμοκατάλογος αμοιβής τους θα καθοριστεί από τη ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ μέχρι τις 15 Φλεβάρη δεν υπάρχει ανάδοχος του έργου και   ουδείς γνωρίζει ποιος θα αναλάβει το έργο και ποιους θα ορίσει υπεργολάβους.

Πρόκειται για μία καθαρή υπόθεση απάτης ή για μία απόπειρα απάτης των αγροτών της Κέρκυρας με τη κάλυψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κυρία Γκερέκου, ως επί επτά έτη βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, γνώριζε ότι δεν υπάρχει ανάδοχος του έργου εφέτος  και γνώριζε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει καμμία νομική  αρμοδιότητα και εξουσιοδότηση για το έργο της επιδότησης των αγροτών, αφού θα γίνει  διεθνής διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου και η συνάντησή  της με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ  στο γραφείο της είναι άλλος ένας θεατρινισμός και εμπαιγμός των κερκυραίων αγροτών που συνεχίζουν να πέφτουν θύματα απάτης των συνεταιριστών του Αγρινίου. Η επιδότηση είναι δημόσιο χρήμα και αυτό που μπορούσε και ώφειλε να κάνει η κυβερνητική βουλευτίνα  κ.Γκερέκου,  δεν το έπραξε:δηλ. μία ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Σκανδαλίδη, ως εργοδότη, για να κάνει μία δήλωση στη Βουλή και να αποκηρύξει και να σταματήσει την απάτη που συντελείται.

Ο κ.Σκανδαλίδης ήλθε δύο φορές στη Κέρκυρα στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, τον Οκτώβρη 2010 με τον Πρωθυπουργό, όπου μετά το … “work shop”,( λες και ήταν πρωτάρηδες πρωτοεμφανιζόμενοι στα πολιτικά δρώμενα , λες και δεν υπήρχε πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία και κυβερνητικό  πρόγραμμα, ) εξήγγειλε ότι δεν θα ξανάλθει η Ένωση Αγρινίου στη Κέρκυρα και στις 5 Νοέμβρη 2010 ως κεντρικός ομιλητής για να στηρίξει, μαζί με τη κ.Γκερέκου, το Μνημονιακό ψηφοδέλτιο του κ. Μπεριάτου.

Είναι προφανές ότι το μόνο που τους ενδιέφερε για τις Περιφερειακές εκλογές ήταν  να φέρουν καλό αποτέλεσμα για το μνημονιακό ψηφοδέλτιο Μπεριάτου, με την  υφαρπαγή των ψήφων των Κερκυραίων αγροτών και να διατηρούν  τις καρέκλες τους, και γι αυτό σήμερα συνεχίζεται  ο εμπαιγμός του λαού και  γίνεται απόπειρα κλοπής χρήματος που θα μπορούσε να διατεθεί, μέσω της Ένωσης Συνεταιρισμών Κέρκυρας και των αγροτών της Κέρκυρας στην αγορά της Κέρκυρας, ενώ  επιδιώκουν να διατεθεί και εφέτος στην αγορά του Αγρινίου.

Η εισβολή συνεχίζεται και εφέτος, χωρίς να ντρέπονται εκείνοι και εκείνες που πέρυσι την αποφάσισαν, την στήριξαν ή την ανέχθηκαν δια της σιωπής τους,

Το έγκλημα συνεχίζεται και εκτελείται, οι Κερκυραίοι γίνονται φτωχότεροι και οι Αγρινιώτες πλουσιώτεροι με τα χρήματά μας , γιατί έχει χαθεί η ντροπή και αξιοπρέπεια από αρκετούς πολιτικούς δουλοπάροικους και κρατικοδίαιτους, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνον για το προσωπικό τους συμφέρον σε βάρος των συμφερόντων του τόπου μας.

Είναι τυχαίο άραγε που το Αγρίνιο ανήκει στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως μέρος της Κρατικής Περιφέρειας Πελοπονήσσου, Δυτικής Ελλάδας και …Ιονίου, με έδρα τη …Πάτρα που ψήφισε με το άρθρο 4 του Καλλικράτη και η κ. Γκερέκου;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *