Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουλίου 2022

Καταγγελία του Ε.Κ.Βόνιτσας-Λευκάδας για ΟΕΚ &ΟΕΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7 ΤΗΛ. 2645022466
Αρ.Πρ. Λευκάδα 16-2-2012

Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944
Αρ. εγγρ. Ειδ. Βιβλ. Επαγ. Σωμ. 11/1951

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της Τρόικα, να μπει «λουκέτο» στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας με βαρύτατες τις συνέπειες σε χιλιάδες εργατικές οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια, που προσδοκούν στην επιδότηση ενοικίου, σε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, στον κοινωνικό τουρισμό κλπ και ταυτόχρονα θα οδηγηθούν στην ανεργία οι 1.400 πανελλαδικά εργαζόμενοι στους δυο Οργανισμούς.
Η Λευκάδα τόπος προορισμού μεγάλου ποσοστού κοινωνικού τουρισμού θα δεχτεί μεγάλο χτύπημα τόσο στον τομέα της απασχόλησης στον τουρισμό – επισιτισμό και γενικότερα στο σύνολο της η τοπική οικονομία.
Το κλείσιμο των Οργανισμών θα δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δυνατότητα που είχε ο εργατόκοσμος να έρχεται σε επαφή με τον πολιτισμό, τις τέχνες, το βιβλίο και το θέατρο. Οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, θα έπρεπε να είναι οι αποδέκτες της αληθινής τέχνης και του πολιτισμού.
Αντίθετα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση απελευθερώνει και νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, στην ουσία “απαγορεύει” στους ανθρώπους του μόχθου να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση, να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό, να παλέψουν για να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί, να μη φαγωθούν τα λεφτά τους, από τους εργοδότες και το κράτος τους.
Να καταδικαστεί μαζικά η προδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συμφώνησε με τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» για τους εργοδότες και άναψε έτσι «πράσινο φως» για την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας και επιπλέον μετά την ανακοίνωση, ο πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι δυο Οργανισμοί πρέπει να διατηρηθούν ακόμα και μόνο (!!!) με τις εργατικές εισφορές!
Απαιτούμε:
• Το ΙΚΑ ν’ αποδώσει, άμεσα, τα 3 δισ. ευρώ στον ΟΕΚ και το 1 δισ. ευρώ στον ΟΕΕ από την συνείσπραξη που παράνομα παρακρατεί και να καταβάλλει τις τρέχουσες εισφορές που εισπράττει.
• Το κράτος να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα του ΟΕΚ, για να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην απόκτηση κατοικίας από τους δικαιούχους.
• Άμεσα να ξεκινήσουν τα προγράμματα κατασκευής κατοικιών σε Βόνιτσα και Λευκάδα, , δάνεια στους δικαιούχους από κεφάλαια του ΟΕΚ, στο ύψος της αξίας της κατοικίας.
• Ο ΟΕΕ να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων σε δελτία κοινωνικού τουρισμού και τις άλλες παροχές, να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
• Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους των δυο Οργανισμών, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ απαιτεί δουλειά με πλήρη δικαιώματα, μισθούς για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, καμιά απόλυση και πρόσληψη προσωπικού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *