Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2021

Επαγγελματικός & Εμπορικός Σύλλογος Ελλομένου

           

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  &  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ

            ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΥ  ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ

                         ΝΥΔΡΙ  –  ΛΕΥΚΑΔΑ

                             Τ.Κ.  :   31084

                  ΤΗΛ  –  ΦΑΞ  :  2645092522

E-mail  : ees.ellomenou.lefkadas@gmail.

Νυδρί  9-2-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5-2-2012 στο Νυδρί , η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου Ελλόμενου , στη οποία προσκεκλημένοι ήταν το Επιμελητήριο Λευκάδας , οπού τίμησαν με την παρουσία τους , ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπούρδαρας.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωάννης Λιβιτσανος καθώς και ο Γραμματέας των Ενοικιαζομένων Δωματίων Διονύσιος Γαζής .

Φυσικό ήταν με την παρουσία των ανώτερων φορέων να αλλάξει για λίγο το πρόγραμμα της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου .

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον κλάδο των Επαγγελματιών – Έμπορων , όπως η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις ( πτώση τζίρου – λουκέτα καταστημάτων ) , ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται με τα χαράτσια της περαίωσης , της αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές , και την Δ.Ε.Η. με το ειδικό τέλος ακίνητων , όλα αυτά φέρνουν σε απόγνωση τους μικρό-επιχερηματιες οπού στην δική μας περίπτωση ως επί το πλείστων οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές σχεδόν τον μισό χρόνο .

Επίσης έγινε μνεία για τα πάμπολλα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ( ο λόγος για της ανύπαρκτες σχεδόν υποδομές ) ενώ εμείς έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτόν τον τόπο.

Αρκετά από τα μελή αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε αυτό το θέμα και της υποσχέσεις που έχουμε λάβει , αλλά χωρίς ανταπόκριση , εκ μέρους της πολιτείας .

Αυτά και πολλά αλλά ειπώθηκαν , εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου , και ζήτησε από το Επιμελητήριο να συμβάλλει με κάθε τρόπο ( και έχει της δυνατότητες ) για ένα καλύτερο αύριο των μελών του , και γενικά της Λευκάδας .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σωτήρης Σκιαδαρέσης ζήτησε την στενή συνεργασία των Εμπορικών Συλλόγων με το Επιμελητήριο , οπού σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς της Λευκάδας να προωθήσουμε αυτό που όλοι ζητούμε  , την ανάπτυξη γενικά της Λευκάδας .

Αναφερόμενος στον τουρισμό ο όποιος είναι και ο στυλοβάτης της οικονομίας , προτάσεις έχουμε είπε , και ήδη της προσχωρούμε , όπως για το LOW COST εταιρίες την επανασύνδεση της Αεροπορικής Γραμμής Αθήνα – Ακτίο ,  την προβολή σε διαφορές εκθέσεις της Λευκάδας και την στενή συνεργασία με όμορα Επιμελητήρια , εμείς συνέχισε έχουμε όλη την καλή θέληση να αγωνιστούμε για την Λευκάδα αρκεί και εσείς να μας συμπαρασταθείτε στις προσπάθειες μας .

Στο ίδιο μήκος κύματος κατά την ομιλία του ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωάννης Λιβιτσανος , προσθέτοντας και για τον Εναλλακτικό Τουρισμό ( Θρησκευτικό , Σχολικό ) οπού ήδη κάποιες επαφές έχουν ήδη γίνει , είναι το είδος του τουρισμού συνέχισε που μπορεί να έχουμε και κατά την χειμερινή περίοδο .

Δριμύ κατηγορώ έκανε ο Γραμματέας των Ενοικιαζομένων Δωματίων Διονύσιος Γαζής προς κάθε κατεύθυνση για την αδικία που συντελείται στον τόπο μας , και της υποσχέσεις μα και ολιγωρία κάποιων πολιτικών αρμόδιων .

Η Συζήτηση έκλεισε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ελλόμενου Ιωάννη Κονιδαρη , λέγοντας ότι ήταν μια συζήτηση εποικοδομητική και ότι ο Σύλλογος συντονισμένος με τις απόψεις σας θα σταθεί διπλά σας .

Σύντομα όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει νέα συνάντηση μαζί και με άλλους Συλλόγους – Φορείς.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *