Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Το κίνημα του τσιγάρου (Γ. Γαβρίλης)

Κάτι  έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία εδώ κι αρκετό καιρό, ασχέτως αν  η κυβέρνηση εθελοτυφλεί. Άρχισε να γίνεται γνωστό στον πολύ κόσμο ως “κίνημα του τσιγάρου”, αλλά προϋπήρχε  σαν  κίνημα των  διοδίων και μεταφέρεται στις  αστικές συγκοινωνίες με την αντίσταση στην καταβολή εισιτηρίου.

Παράλληλα -χωρίς να αποσκοπώ να δώσω άλλοθι- οι τελευταίες συλλήψεις  τρομοκρατών καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται για κλειστές κάστες τρομοκρατών τύπου 17 Νοέμβρη  (με στόχους, ιδεολογικό υπόβαθρο, κλειστή ομάδα), αλλά έχουμε μπροστά μας ένα οργανωμένο αντάρτικο πόλεων.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο  θα συνεχίσει αυτό το κίνημα με  τα επόμενα δυσβάσταχτα τέλη  του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Όσο εξαθλιώνεται ο κόσμος, τόσο ιεραρχικά θα κηρύσσει στάση πληρωμών προς τους οφειλέτες του. Η  κοινωνία βράζει κι οι  δέσμιοι της καταφεύγουν  σε νομικά τερτίπια συγκάλυψης σκανδάλων.

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν υπήρξε, το σκάνδαλο της Siemens  μαγειρεύεται, στα νοσοκομεία  ο χαμός με τις προμήθειες, τελευταία μάθαμε μέγα σκάνδαλο στο ΙΚΑ  με γιατρούς, λογιστές, μηχανικούς που λυμαίνονταν τ΄ αποθεματικά του ιδρύματος. Θα πάει ποτέ κανείς φυλακή; Κάθε μέρα μαζί με έναν καινούργιο φόρο κι ένα καινούργιο σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτεται. Το μαρτύριο της σταγόνας διαιωνίζεται ,μόνο  πού το ποτήρι είναι ήδη γεμάτο.
Γαβρίλης Γιώργος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *