Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Μαΐου 2021

Για την δόμηση εκτός σχεδίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ

Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ανηρτημένο στο διαδίκτυο για διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ».

Στο άρθρο 14 του εν λόγω σχεδίου Π.Δ. γίνεται αναφορά για έλεγχο και περιορισμό δόμησης και χρήσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αυτή η αναφορά έχει δημιουργήσει σύγχυση και ανησυχία.

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης μαζί με άλλους βουλευτές απηύθυναν σχετική επιστολή – διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σηφουνάκη. Ο κ. Υπουργός με απάντησή του, αλλά και με δελτίο τύπου του Υπουργείου διευκρίνισε πως τα όσα προβλέπονταν στο άρθρο 14 αφορούν μόνο την οργάνωση των χρήσεων γης που θα καθοριστούν με τον πολεοδομικό σχεδιασμό στο μέλλον.

Παρά ταύτα και επειδή το θέμα εξακολουθεί να ανησυχεί τους συμπολίτες μας ο βουλευτής μαζί με τρεις ακόμα βουλευτές χθες 31/01 είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σηφουνάκη. Έγινε διεξοδική συζήτηση, τέθηκαν όλες οι ανησυχίες και ενστάσεις και στο τέλος της κουβέντας ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως το Π.Δ. και οι διατάξεις του άρθρου 14 δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση. Θα αποτελέσουν στο μέλλον ένα εργαλείο στη διαδικασία σύνταξης των γενικών πολεοδομικών σχεδίων από τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, οι οποίοι και θα επιλέξουν το είδος και το εύρος των διαφόρων ζωνών ελέγχου και περιορισμού της δόμησης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Μέχρι να συμβούν -αν συμβούν- όλα τα παραπάνω, η δυνατότητα της εκτός σχεδίου δόμησης που αφορά και την κατοικία δεν θα επηρεάζεται από τις διατάξεις του υπό διαβούλευση Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και θα συνεχίσει να διέπεται από τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις του Π.Δ. ΦΕΚ 270/85.

Από το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. NA MHN ΣΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ .ΟΤΑΝ ΧΑΝΤΆΚΩΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ?
    Υ.Γ 1ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ .
    Υ.Γ 2 ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ .ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΑΡΕΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΥΛΗ.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *