Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Κόβουν το επίδομα ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος
www.thodoros.gr     anasa.ionia@gmail.com    info@thodoros.gr
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 2/2012
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΣΠΥΡΟΥ
«ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ»

Κε περιφερειάρχη,
Όπως ίσως σας είναι γνωστό, με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» το οποίο ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, άλλαξαν οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του δικαιώματος επιδότησης από τους ανέργους.
Έτσι αλλάζουν οι προϋποθέσεις πρώτης επιδότησης ως εξής:
•    Απαιτούνται ο άνεργος να έχει κάνει 80 μεροκάματα το έτος, για τα τρία προηγούμενα έτη από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 80 μεροκάματα για τα δύο προηγούμενα έτη.
•    Εναλλακτικά, απαιτούνται 280 ένσημα στα τρία προηγούμενα έτη (τα 200 στα δύο τελευταία) από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 200μεροκάματα τα δύο προηγούμενα έτη (και τουλάχιστον 80 ανά έτος).
•    Η πραγματική σφαγή γίνεται στους εποχικούς εργαζόμενους (π.χ. στον τουρισμό). Απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να πάρουν νέα επιδότηση: Η πρώτη είναι να έχουν κάνει 100 μεροκάματα τους τελευταίους 12 μήνες, η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι απαιτούνται 150 μεροκάματα «από την λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησης του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση». Σήμερα, ισχύει μόνο η πρώτη προϋπόθεση. Η προσθήκη της δεύτερης προϋπόθεσης πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον τουρισμό που δουλεύει έστω και λίγο λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο (δε συμπληρώνει δηλαδή τα 150 μεροκάματα) σταματά να δικαιούται το επίδομα ανεργίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποτελούν το 80% του κλάδου.

Επειδή κε Περιφερειάρχη, οι σε εποχιακή βάση απασχολούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων  ξεπερνούν τους δέκα χιλιάδες, γεγονός που καθιστά την επιδότηση ή μη της «υποχρεωτικής» ανεργίας τους πολύ σημαντικό γεγονός για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή αλλά και την επιβίωση των οικογενειών τους, ΕΡΩΤΑΣΘΕ, ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζητήματος ως Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ
Γαλιατσάτος Θεόδωρος

Περιφερειακός Σύμβουλος

δείτε σχετικά:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

H εισήγηση του Γιώργου Λ. Θερμού στο διήμερο εκδηλώσεων για τη βιωσιμότητα των μικρών οικισμών στην ορεινή Λευκάδα (Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός»)

Σ’ αυτή την εναρκτήρια εισήγηση των διήμερων εκδηλώσεων που με επιτυχία διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός», θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *