Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2024

Στο Α.99 η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. του ΚΚΕ

Στο άρθρο 99 η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. του ΚΚΕ,ένα βήμα πριν την πτώχευση
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011. Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών λήξεως των δόσεων. Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων της επιχείρησης.Ήδη μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ο κυριότερος εκ των μετόχων της εταιρείας, το ΚΚΕ, κατέθεσε στο ταμείο της, πέραν των ήδη κατατεθειμένων μέχρι την 31/12/2010 ποσών, άλλα 2.671.000 ευρώ, για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση και την αντιμετώπιση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, ενόψει της οικονομικής κρίσης. Έτσι το συνολικό μέχρι την 30/4/2011 ποσό των καταθέσεων των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανερχόταν στα 7.118.565,30 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της εταιρείας κατά την χρονιά που πέρασε, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ «αντιμετωπίζει (και) εξωγενείς κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεδομένου ότι η οικονομική αυτή κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου του Τύπου».

Όπως αναφερόταν στην οικονομική έκθεση της χρήσης του 2010 «η διοίκηση της εταιρείας αποδεδειγμένα παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις στην αγορά και όπου χρειάζεται και έχει τη δυνατότητα αντίδρασης προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε συνθήκες».

Διάρθρωση μετοχικού κεφαλαίου

Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε έντεκα εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσια είκοσι ευρώ (11.458.220,00 €), διαιρούμενο σε ένδεκα εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσιες είκοσι (11.458.220) κοινές ονομαστικές μετοχές.

Η μετοχική σύνθεση της Τυποεκδοτικής Α.Ε.

Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε 11.389.472 μετοχές (ποσοστό 99,40%), ο κ. Ιορδάνης Α. Μενεμενόγλου, επικεφαλής της επιχείρησης επί σειρά ετών, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%), ο κ. Στέφανος Λουκάς, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%) και ο κ. Χρ. Καράτσαλος 22.916 μετοχές (ποσοστό επίσης 0,20%). Σύνολο 11.458.220 μετοχές.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1977 και σήμερα έχει στην κυριότητά της ένα συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 19.907 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 33.419,00 τ.μ. και χρησιμοποιείται ως βιομηχανική μονάδα εκτυπώσεων τόσο του «Ριζοσπάστη» και των άλλων κομματικών εντύπων, όσο και εφημερίδων ή άλλων εντύπων άλλων επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Άδεια άνευ αποδοχών και χρονικών ορίων για δημοσίους υπαλλήλους για λόγους κόστους

Την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα μεθοδεύουν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σε μία ύστατη προσπάθεια συγκράτησης […]

11 Σχόλια

 1. Ωστε μια επιχέιρηση του ΚΚΕ Α.Ε ζητάει να εχει τα ευεργετήματα του αρθρου 99(Κώδικα που αφορά πτωχεύσεις).Δεν δικαιολογήται νομίζω ομως κάτι τέτοιο.Δεν είμαι νομικός ούτε οικονομολόγος αλλά σύμφωνα με την κοινή λογική για να γίνει υπαγωγή σ’αυτόν τον κώδικα ωφείλει η πολιτεία να κανει λεπτομερή και κατα βάθος και κατα πλάτος έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας .Στο παρελθόν όμως η κυρία Παπαρήγα κραύγαζε οτι δεν θα αφήσει κανένα να κάνει έλεγχο στα οικονομικα των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ του κοματοςκαι ούτε ποτέ έγινε κανένας έλεγχος.Αλωστε οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες είταν τα “καλύτερα παιδιά”Δεν θυμάμαι να εχουν κάνει ποτε απεργία ,ουτε ποτε να έχουν διαμαρτυρηθεί για κάτι . Μήπως και αυτοι ομως ,όπως και οι άλλοι συντροφοί τους που έβγαιναν στους δρόμους δεν είναι θύματα του ίδιου Μεταπολιτευτικού Συστήματος;Κυρίαρχοι αυτού του Μεταπολιτευτικού Συστήματος που είναι οτι ποιο κακό και…………..(αποφεύγω τις «βαρειές»εκφράσεις,ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει οτι νομίζει) υπήρξε ποτε στην πολιτική σκηνή ,είναι βέβαια τα δύο κόμματα εξουσίας αλλά και τα άλλα κόμματα παραεξουσίας ,το ΚΚΕ , ο Συνασπισμός και αυτό το πράγμα που λέγεται ΛΑΟΣ γιατι και αυτα ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε οτι στα Κοινοβουλευτικά Καθεστώτα και η Αντιπολίτευση ασκεί εξουσία με διάφορους τρόπους που δεν είναι του παρόντος να αναλύσω(κάποια άλλη φορά)Να μη βγάζουν λοιπόν την ουρίτσα τους απέξω γιατι ταχα μου δεν στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου , μονο τους αφελείς και τους φανατικούς των κομμάτων τους, μπορούν να πείσουν.Το κακο ηδη εχει γίνει(Για κάποιον που «εβλεπε» ερχόνταν με μαθηματική ακρίβεια) και γι’αυτό το κακό εχουν μερίδιο ευθύνης ΟΛΑ τα κόμματα

  1. Kαλή η προσπάθειά σας να βγάλετε λάδι την ΝΔ, το ΛΑΟΣ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, αγαπητέ Παύλο, να υποθέσω ότι μας καλείτε να ψηφίσουμε Κουβέλη, ή κάτι άλλο που κατά την γνώμη σας θ αποτελέσει τον από “μηχανής θεό” που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα;Το παραμύθι ότι η αριστερά ευθύνεται για την κρίση και τ΄αδιέξοδα του συστήματος το τρώμε κάθε μέρα από τα γνωστά “παπαγαλάκια” της τηλεόρασης είναι δυνατόν να το “αναπαράγεται” κι εσείς;Το ΚΚΕ κι οι αριστεροί μέσα στα νομικά πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος λειτουργούν δεν μπορούν να εφεύρουν δικούς τους νόμους όπως π.χ εκκαθαρίσεις επιχειρήσεων, εαν κάποτε κι όταν και εάν ξυπνήσει ο λαός κι εφαρμοστεί στην πράξη ένα άλλο σύστημα τότε και μόνο τότε θα μπορούσε κανείς να προσάψει κατηγορίες.Η μήπως έχετε αντιληφθεί ότι η κοινωνία έχει ταξική συνείδηση κι είναι ώριμη να παραιτηθεί το ΚΚΕ απ την βουλή και να ηγηθεί μιας επανάστασης;όπως “αφορολόγητα” ισχυρίζονται κάποιοι!
   Χωρίς να επιδιώκω να δικαιολογήσω κανέναν και τίποτε, κάτι θα ξέρουν εκεί στον Περισσό αφού κατάφεραν να περισώσουν την ελληνική αριστερά και να την οδηγούν σε διψήφια νούμερα, μοναδική περίπτωση σε όλη την Ευρώπη.

 2. kύριε Γαβρίλη μαλον διαβάσατε αυτά που γράφω βιαστικά και απρόσεκτα και καταλάβατε “άλλα αντι άλλων”
  Μακρυα απο μένα η πρασπάθεια να βγάλω λάδι αυτούς που αναφέρετε και ακόμη ποιο μακρυά (στο πυρ το εξώτερον)απο μένα, να καλέσω κάποιον να ψηφίσει κάποιο κόμμα της σημερινής βουλής και ιδιαιτέρως το σακι που τσουβαλιάζει προσωρινα τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ ,το κόμμα του κυρίου Κουβέλη δηλαδή
  Αντιγράφω λοιπον αυτολεξεί…….
  (είναι θύματα του ίδιου Μεταπολιτευτικού Συστήματος;Κυρίαρχοι αυτού του Μεταπολιτευτικού Συστήματος που είναι οτι ποιο κακό και…………..(αποφεύγω τις «βαρειές»εκφράσεις,ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει οτι νομίζει) υπήρξε ποτε στην πολιτική σκηνή ,είναι βέβαια τα δύο κόμματα εξουσίας αλλά και τα άλλα κόμματα παραεξουσίας ,το ΚΚΕ , ο Συνασπισμός και αυτό το πράγμα που λέγεται ΛΑΟΣ)
  Εκείνο λοιπον που λέω είναι οτι η μεγάλη ευκαιρεία που είχαμε μετα την πτώση της χούντας για κατι καλύτερο χάθηκε .Επεκράτησε ενα αθλιο Μεταπολιτευτικό κατεστημένο(μέσα στο οποίο εμπλέκεται και η Αριστερά)που οδήγησε τον τόπο στη καταστροφή.Τώρα αν εσυ νομίζεις οτι η Αριστερα ολο αυτο το καιρό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν χρειάζεται καμιά κριτική τι να σου πώ;Δικαιωμά σου είναι αλλα αυτό εμένα μου φαντάζει εφιαλτικό ,το να μην ασκείς δηλαδή καμια κριτικη.Αντίθετα εγω πιστεύω οτι η ευθύνη της Αριστεράς είναι μεγάλη.Μπορώ το τεκμηριώσω, μόνο που αυτό δεν γίνεται σε δύο γραμμές .Αυτα προς το παρόν και τα ξαναλέμε

 3. Αγαπητέ Παύλο,η ανάρτηση του παρόντος άρθρου είναι αυτοκριτική, όπως και στο παρελθον η ανάρτηση για του απολυμένους στον 902.Όμως δεν ταυτίζω όλους τους αγνούς ψηφοφόρους με 10 λαμόγια που εξαγοράσανε τους αγώνες τους με θέσεις,συντάξεις και δεν ξέρω τι άλλο.Το ΚΚΕ σε επίπεδο ηγεσίας δεν συναίνεσε στο φαγοπότι και δεν είχε καμμία σχέση με τους συνδικαλιστές της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,χρόνια τώρα πορεύεται μόνο του στις συγκεντρώσεις.Παραδείγματα “αριστερών” όπως εσείς τους εννοείτε έχουμε και στο νησί μας και μπορεί εξ αυτού του λόγου να παρασύρεστε, όμως εγώ γνωρίζω αριστερούς που τους πέταξαν την σύνταξη της εθνικής αντίστασης στα μούτρα και δεν καταδέχτηκαν ούτε ποτήρι νερό για ανταμοιβή, υπάρχουν και τέτοιοι στο Μεγανήσι.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί τα μάτια μας βγάζουμε.Τώρα λοιπόν είναι καιρός για αγώνα κι όχι για κριτική.Επιμμένω εάν προτείνετε κάτι άλλο ,εδώ μας διαβάζουν αρκετοί “σύντροφοι” να το συζητήσουμε.Αλλά προς θεού αλλού βρίσκεται ο αντίπαλος όχι μεταξύ μας.

 4. Ωστε λοιπον φίλε Γιώργο το ΚΚΕ δεν συναινεσε στο μεγάλο φαγοπότι;
  Μπορείς όμως εστω και μια φορά να μου αναφέρεις πότε κατεδίκασε καθαρά και ξάστερα τα “οργια” και τα “τσιμπούσια”που γίνονταν π.χ στη Ολυμπιακή και στους άλλους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.Είχε συνδικαλιστές εκεί το ΚΚΕ και μαλιστα ισχυρούς ,για να μην αναφερθώ στα διάφορα κωμικοτραγικά που γινόνταν στους Δήμους που είχε τον ελεγχό τους Αλήθεια τώρα πόσους Δήμους ελέγχει;
  Φίλε Γιώργο ξεκινάμε απο την ίδια αφετηρία αλλα στην πορεία εχουμε διαφορετική θεώρησηΕσύ δογματίζεις π.χ το Κόμμα υπεράνω όλων ,είναι ιεροσυλία να το αγγίζουμε κ.τ.λ ,,κ.τ.λ Εγω όμως σιχαίνομαι κάθε δογματισμό και καθς μορφή αγιοποίησης ειτε κόμματος είτε ανθρώπου.
  Τώρα ..τι προτείνω;Ελα μου ντε.Αυτο είναι το ερώτημα που θα έλεγε ο φίλος μου ο Αμλετ.Πάντως τίποτα που να έχει σχέση με το σημερινο πολιτικό σκηνικό. Προτείνω ολική Ανατροπη αυτού του πολιτκού κατεστημένου και μέσα απο κινήσεις σαν αυτη του αιώνιου έφηβου Θεοδωράκη, με πνεύμα αλληλεγγύης ,μακρυά απο κοματόσκυλα και ασκοπους φανατισμούς ίσως βρούμε το δρόμο μας.

  1. Aγαπητέ Παύλο πάρε κι έναν σύνδεσμο γιατί μπορεί να σου χρειαστεί:
   http://youtu.be/ZdR0j7RWBgA
   Απ ότι φαίνεται “τ΄αφεντικά” μας όπως ενημέρωσα το site με την εφαρμογή της ΑCTA για λίγο ακόμα θα μας αφήνουν να μιλάμε, ας το χαρούμε λοιπόν .Το τι πραγματικά πιστεύω είναι σίγουρο ότι δεν το βγάζω στο διαδίκτυο,αλλά σε φίλους και σε γνωστούς, δεν θέλω ν απελπίζεται ο κόσμος και δεν πρέπει.Στην μικρή παρουσία μου στο διαδίκτυο για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: “οι εχθροί μου είναι πιο δυνατοί από τους φίλους μου”.Επίσης ξέρω ότι δεν μπορώ ν αλλάξω τον κόσμο, αλλά μπορώ ν αλλάξω τον εαυτό μου μήπως, ώστε ν΄αποδεχθεί την μοίρα του.Είναι μια διαδικασία θεωρώ του “ευσυνείδητου” που με ταλαιπωρεί και δεν αφήνει το “ασυνείδητο” να το υπερκεράσει!Θα το παλέψω λίγο ακόμα κι όταν θά ΄ρχεσαι στο Σπαρτοχώρι καλά θα κάνεις να κατεβαίνεις να βλέπεις εάν σημείωσα πρόοδο, γιατί ποτέ μου δεν είχα φανταστεί επικοινωνία μέσω ιντερνετ.Τελευταίως μου προέκυψε.

   Αυτά από μένα και καληνύχτα!

 5. Λοιπον ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν κριτική και χλευάζουν τον Θεοδωράκη;Τί έχουν προσφέρει αυτοί και τι θυσίες έχουν κάνει;Οταν τον βασάνίζαν ,ετοιμοθάνατο σχεδόν, αυτοί που είταν;Ωστε αυτός δεν δικαιούται να ομιλεί ;Δικαιούνται όμως οι άλλοι ,οι βολεψάκιδες οι “κονομιμένοι” επι χούντας και στο τέλος τέλος κάτι φανατικά κοματόσκυλα;Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τον μακαρίτη Ανδρέα Λεντάκη ,οταν είπε για τους Χουντικούς ,οτιγια καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους δεν πρέπει να πεθάνουν στη φυλακη ,γέροι και άρρωστοι .Χύθηκαν τότε τα κάθε λογής λαμόγια να τον φάνε .Και επειδή και εσείς σαν νεώτεροι δεν ξέρετε ποιός είναι αυτός ο Ανδρέας …είναι αυτός που …….”χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα …μετρώ τους χτύπους …το αίμα μετρώ” Ούτε και αυτός δικαιούνταν να ομιλεί.Ας μιλάνε άλλοι.Και τελειώνω με μια χαρακτηριστική φράση ..ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ..η διαφορετικά ….Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

 6. Και λίγα λόγια για τον Ανδρέα ..ετσι για να μαθαίνετε και εσείς οι νέοι

  γνωστή σε παγκόσμιo επίπεδo είναι η αντιστασιακή
  δράση τoυ Ανδρέα Λεντάκη εξαιτίας της έντoνης και
  θαρραλέας πoλιτικής δραστηριότητας που αναπτύσει
  απ’ την πρώτη στιγμή ενάντια στη χούντα των
  συνταγματαρχών και που του στοιχίζει τέσσερα
  χρόνια φυλακής και εξoρίας. Υπήρξε ο μόνος που
  όντας κρατούμενος κατήγγειλε τη βαναυσότητα
  της χούντας στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
  Η περίπτωσή του έγινε θέμα συζήτησης τότε
  στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

  Για τα βασανιστήρια πoυ υπέστη στην Ασφάλεια
  και τo αταλάντευτo δημoκρατικό τoυ φρόνημα,
  o Μίκης Θεoδωράκης έγραψε “τα τραγoύδια τoυ
  Ανδρέα”. Εκτoπίστηκε στην Ανδρo και στη Μήλo
  (της oπoίας μελέτησε την ιστoρία και έγραψε
  βιβλία προάγοντας την ιστοριογραφία της),
  στη Λέρo (Παρθένι και Λακκί) και στoν Ωρωπό.
  Eξέδωσε τα περιοδικά ENA και ΔYO το 1973
  τα οποία και απαγορεύτηκαν απο το καθεστώς.

  Δικά του συνθήματα ήταν το πασίγνωστο 1-1-4 και
  το”15% προίκα στην Παιδεία και όχι στη Σοφία”,
  που σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή.
  H πολιτική του δραστηριότητα ξεκινάει με τους αγώνες
  για το Κυπριακό, την ένταξη και δράση του
  στην παράνομη οργάνωση της ΕΠΟΝ (1955-1958 ).
  Από το 1958 στη Νεολαία της ΕΔΑ. –
  Διοργανωτής και Γραμματέας του 1ου
  Πανσπουδαστικού Συνεδρίου το 1957.
  Eκπροσώπησε το φοιτητικό κίνημα σε διεθνή
  συνέδρια (Mόσχα, Πράγα, Kούβα, Λονδίνο, Γκάνα),
  ενώ στο Παγκόσμιο Forum Nεολαίας της Mόσχας
  εκλέχτηκε Πρόεδρος του Προεδρίου του Forum
  για την προετοιμασία του τελικού ανακοινωθέντος
  και των αποφάσεων. – Ιδρυτικό μέλος και Γενικός
  Γραμματέαςτου Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής
  Σχολής (1955-1957), του Συλλόγου Εργαζομένων
  Φοιτητών (1958-1962) της “Πανσπουδαστικής”,
  της οποίας διετέλεσε και αρχισυντάκτης (1956)
  και της Δημοκρατικής Νεολαίας
  “Γρηγόρης Λαμπράκης” της οποίας διατελεί
  ηγετικό στέλεχος μέχρι το 1967.

  Εξελέγη τρεις κατά σειράν φορές (1978,1982 και 1986)
  δήμαρχος Υμηττού. Yπήρξε ο εμπνευστής και
  θεμελιωτής δύο πανελληνίων θεσμών, των Κ.Α.Π.Η.
  (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων),
  ιδρύοντας το πρώτο ΚΑΠΗ το 1981 και του Ελεύθερου
  Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που αναπτύχθηκε τη δεκαετία
  του ’80 στην Eλλάδα και τον ελληνισμό της διασποράς
  (Bέλγιο, Γερμανία, Kύπρο κ.α.). Δημιούργησε το
  Θέατρο Bράχων Yμηττού, χωρητικότητας 3000
  θέσεων, που μετονομάστηκε σε “Mελίνα Mερκούρη”,
  οργάνωσε 11 Φεστιβάλ “Λόγου και Tέχνης” αλλά και
  διεθνή Συμπόσια Ποίησης και Γλυπτικής. Eφάρμοσε
  πρώτος διακρατικά, πιλοτικά προγράμματα πρόληψης
  απο τη χρήση τοξικών ουσιών (ναρκωτικά, αλκοόλ,
  κάπνισμα) μέσα στα σχολεία σε συνεργασία με τις
  Eυρωπαϊκές Kοινότητες, την Παγκόσμια Oργάνωση
  Yγείας και την Iατρική Σχολή Aθηνών. Aκόμα, στο
  πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής καινοτομεί με
  Συμβουλευτικά Προγράμματα στελεχωμένα με
  κοινωνικούς επιστήμονες για γονείς, παιδιά, μαθητές,
  εφήβους και ζευγάρια και ψυχολόγους μέσα στα
  σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς.
  Eφαρμόζει πρώτος ήδη το 1986 το πρόγραμμα
  “Φροντίδα στο σπίτι” με ομάδες από γιατρούς,
  νοσοκόμες και οικιακές βοηθούς για τους
  ανήμπορους ηλικιωμένους και μοναχικούς
  ανθρώπους αλλά και τους ασθενείς φοιτητές.
  Kαι αυτά είναι μόνο μια ενδεικτική αναφορά
  στην προσφορά του ως δημάρχου, η οποία
  συνεχίστηκε με τους αγώνες του για την T.A.
  μέσα στο Kοινοβούλιο. Εκπροσώπησε την
  Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση επί τέσσερα
  χρόνια στο Συμβούλιο της Ευρώπης και
  εκλέχθηκε 2 φορές Αντιπρόεδρος της
  Πολιτιστικής Επιτροπής των Δήμων της Ευρώπης.

 7. Αφιερωμένα σέ όλους όσους ακόμα είναι “ρομαντικοί”

  http://youtu.be/shPET-znvnk

  και http://youtu.be/sJObvhiM_Rw

  Δον Κιχώτες (Ο Τσε στη Νέα Υόρκη)

  Χέρσα λιβάδια, οι λεωφόροι που περνάς
  Kι οι ουρανοξύστες, ανεμόμυλοι που τρίζουν
  Τις πανοπλίες των εχθρών σου μην κοιτάς
  Mόνο το φόβο τους στα μάτια που γυαλίζουν

  Στέλνει ο άνεμος ευχές από μακριά
  Σκιές συντρόφων σου κυκλώνουνε την πόλη
  Μια λιμουζίνα τ’ άλογό σου προσπερνά
  Άξιζε ο δρόμος ως εδώ κι ας λείπουν όλοι

  Ας λέει ο χρόνος
  Πως γερνάει η ζωή
  Σφυρίζει ο άνεμος
  Ακόμα αυτές τις νότες
  Τις τραγουδάνε
  Μες στις πόλεις
  Δον Κιχώτες
  Ας λέει ο χρόνος
  Πως γερνάει η ζωή

  στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος
  μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
  ερμηνεία: Μαρία Δημητριάδη
  Από τον κύκλο τραγουδιών των Θ. Οικονόμου – Π. Καρασούλου με ερμηνεύτρια τη Μ. Δημητριάδη «Δον Κιχώτες» (2001)

 8. Πάντως φίλε Γεώργιε, όπως δείχνει και το τραγουδάκι ..έπιασες την ουσία.
  Ε..λοιπον ας θυμηθούμε λίγο και τα συνθήματα του ΜΑΗ ΤΟΥ 68(Εσύ υποθέτω δεν θα υπήρχες τότε) Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .Και οι ΔΟΝ ΚΙΧΟΤΕΣ θα έλεγα εγω ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ισως μόνο τοτε ο κόσμος γίνει καλύτερος

 9. Aγαπητέ φίλε Παύλο δίκιο έχεις,ακριβώς τότε γεννιόμουν.Τσίμπα ακόμα ένα τραγουδάκι,μεταγενέστερο:

  Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο

  Στίχοι: Μάρω Βαμβουνάκη
  Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
  Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ

  Άλλες ερμηνείες:
  Φίλιππος Πλιάτσικας & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Διονύσης Τσακνής ( Τερτσέτο )

  Άγονη πλήξη μιας ζωής, δίχως έρωτα
  της ερημιάς μου τέρας, της πόλης μου θηρίο μη με φοβάσαι
  αλλοπαρμένη έκφραση οι τοίχοι σου θυμίζουν τον πρώτο σου έρωτα
  οι πιο πολλοι αδιάφορα κενοί, σε λυγίζουν όπου και να ‘σαι
  στα σκοτεινά δρομάκια οι σκιές γλιστράνε επικίνδυνα

  Στα ηλεκτρισμένα ξενυχτάδικα οι γυναίκες μισοκρύβονται πίσω απ’ τη λήθη
  Στα κολασμένα παζάρια της λεωφόρου οι αστυνόμοι
  οι πλούσιοι επαρχιώτες μηχανόβιοι
  μάσκες ακάλυπτες μικρές στο γύρο του θανάτου
  που τρεμοπαίζουν τον άγγελο ή τον δαίμονα
  στις άκρες των δακτύλων τους, ξημέρωμα Σαββάτου

  Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς
  στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω
  δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά
  κρύφτηκαν στις σπηλιές χαμένων παραδείσων

  Ό,τι αξίζει πονάει, κι είναι δύσκολο
  για να μην υποφέρεις φύγε μακριά μου, κρύψου από μένα
  δεν ξέρω αν φεύγεις, τώρα, για το λίγο μου
  ή αν αυτό που νιώθω ήταν πολύ
  πολύ για σένα, πολύ για σένα

  Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς
  στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω
  δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά
  κρύφτηκαν στις σπηλιές χαμένων παραδείσων

  Ό,τι αξίζει πονάει, κι είναι δύσκολο…

  Επειδή ξέρω μια φωνή που θα σου αρέσει σαν “εκτέλεση” εγώ προτείνω αυτή:
  http://youtu.be/zmtoCa60VBE
  και καλά θα κάνεις να κατέβεις το Καλοκαίρι να γνωριστούμε, άλλωστε η ανωνυμία σου αφορά τους άλλους ,σε μένα μόνο είσαι ήδη γνωστός κι επώνυμος κι έτσι θα μείνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights