Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2023

Δήμαρχος Μεγανησίου: «Δεν έχουμε αγοράσει ακόμα το οικόπεδο για τον Βιολογικό Κατωμερίου»

Eκτενή αναφορά έκανε ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος για το οικόπεδο στο οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο βιολογικός του Κατωμερίου, με αφορμή πίστωση στον προϋπολογισμό του τεχνικού προγράμματος για την αγορά του. “Προβλέπουμε την δαπάνη υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλεγεί η τοποθεσία” , είπε, ενώ παράλληλα κατηγόρησε όσους “πετούν λάσπη” στους ιδιοκτήτες,  που, όπως ανέφερε, παραχωρούν το οικόπεδο με πολύ χαμηλό τίμημα, αν και όπως τόνισε δεν έχει προβεί ακόμα ο δήμος στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου, διότι  περιμένει τα αποτελέσματα της  διαβούλευσης. Από τα βέλη του δημάρχου δεν γλύτωσαν και όσοι φέρονται να του προσάπτουν έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.

Καμία αναφορά  όμως δεν έκανε στο οικόπεδο που ήδη αγόρασε στο Σπαρτοχώρι στην περιοχή του νεκροταφείου όπου εκεί φαίνεται να θεωρεί δεδομένη την εγκατάσταση του βιολογικού του χωριού. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η δημοκρατική ευαισθησία του δημάρχου περιορίζεται στο Κατωμέρι, όχι τυχαία,  μιας που τελευταία είδε  το φως της δημοσιότητας  μέσω του Meganisi News επιστολή συνδημότισσάς μας. Έτσι διαπιστώνοντας πως έχει σοβαρό πρόβλημα αντίδρασης  της κοινωνίας , κάνει πολιτικό ελιγμό, με την ελπίδα ότι θα πείσει για την καταλληλότητα  της τοποθεσίας των Bιολογικών.

Τώρα σε σχέση με τον το ΣΜΑ, δεν ξέρω που βρισκόμαστε. Ένα είναι σίγουρο, η υπόθεση με τον ΧΑΔΑ πονοκεφάλιασε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου του καλλικρατικού δήμου μας και κυρίως την αντιπολίτευση που “σύρθηκε” λόγω της μάλλον βιαστικής (αν όχι επιπόλαιης) συναίνεσής της στην “τυπική” απόφαση για κλείσιμο του ΧΑΔΑ (ή ΧΥΤΑ;).

Έτσι οδηγούμαστε σε μια προσχηματική διαβούλευση, μιας που ασχέτως με τα όσα αποφασίστηκαν, η μόνη εκδρομή που φαίνεται να πραγματοποιείται είναι αυτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Αράχωβα, ενώ για εκείνη σε βιολογικούς άλλων δήμων (όπως συμφωνήθηκε) ούτε κουβέντα.

Κατά πως δείχνει το πράγμα, θα φτάσουμε στις 11 Φλεβράρη (μες το καταχείμωνο) για να επικυρώσουμε και τυπικά  προειλημμένες αποφάσεις, ελλείψει  άλλης πιο τεκμηριωμένης επιστημονικής μελέτης για την καταλληλότητα της τοποθεσίας των βιολογικών.

Η σημερινή αναγγελία της διαβούλευσης για το ακίνητο στο Βαθύ με προαποφασισμένο το αποτέλεσμα, δίνει “δείγμα γραφής” για το πως αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τις “διαβουλεύσεις”, αγνοώντας πρόταση ιδιοκτητών του ακινήτου για κοινωνικό παντοπωλείο. Διαβούλευση δεν σημαίνει σε δημοκρατικές κοινωνίες “εμείς αποφασίζουμε κι εσείς καλείστε να επικυρώσετε”.

Επιστρατεύονται όλα τα μέσα,  προκειμένου να  κλείσουν προεκλογικά  μέτωπα και  να επανασυνδεθούν  “ευκαιριακά” διαφωνούντες, μήπως κι απομονωθούν οι  δικαίως διαμαρτυρόμενοι που “γέρνει η πλάστιγγα” προς το μέρος τους. Τώρα με αφορμή τη δημιουργία του Συλλόγου Επαγγελματιών, προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια στην κοινωνία μήπως και διασώσουν  “το παιχνίδι”.

Όμως η κοινωνία, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, έχει αφυπνιστεί, κοινώς έχει ξυπνήσει και θα προσπεράσει τις όποιες διχαστικές πολιτικές προσπαθούν να της επιβάλλουν.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ένα γεμάτο χαμόγελο από την “Ηλακάτη” και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το Χαμόγελο του Παιδιού

[wzslider] ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ «Η ΗΛΑΚΑΚΑΤΗ»  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου «Η ΗΛΑΚΑΤΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights