Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

Και νέο «χαστούκι» για τους υγροβιότοπους του Μεγανησίου, από εκπομπή της ΕΤ3

Οι υγροβιότοποι του Μεγανησίου και το μαύρο τους το χάλι έγιναν θέμα μετά το WWF (δείτε εδώ) και στην εκπομπή της ΕΤ3 «Χωρίς αυτοκίνητο». Προβάλλοντας εικόνες από το έλος στ΄ «Ακόνια», ο δημοσιογράφος καυτηρίασε την στάση των υπευθύνων.

Με το θέμα έχουμε ενασχοληθεί κι εμείς εδώ στο Μeganisi Νews με το άρθρο: “Oι υγροβιότοποι του Μεγανησίου στο έλεος της μοίρας τους (του Γ.Γαβρίλη)”

Να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή «κωφεύει» ανεξήγητα σε προτάσεις που τις έχουν γίνει για την ανάδειξη των υγροβιότοπων του νησιού , πράγμα που θα βοηθούσε πολύ στην καλή εικόνα του  Μεγανησίου και θ΄ αντιστάθμιζε, σε μεγάλο βαθμ,ό το πλήγμα στην αρχιτεκτονική εικόνα του λόγω της «άκομψης» οικιστικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Έτσι αφήνονται «έρμαιο» στις ορέξεις του κάθε επιχειρηματία που, για να κερδίσει μερικά μέτρα, εγκληματεί σε βάρος της φύσης.

Για την ιστορία, ο δήμαρχος σε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γ. Αργύρη που διαμαρτυρήθηκε για την διαφήμιση-δυσφήμιση της συγκεκριμένης εκπομπής και των δημοσιογράφων, απάντησε ότι πράγματι έχουν γίνει παρεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας την εκπομπή, παρεμβάσεις οι οποίες έχουν καταγγελθεί και ότι το θέμα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση. Επίσης είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται ότι έχει την δική του φιλοσοφία.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *