Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Νοεμβρίου 2019

Υ.Α.: Τμήματα ΠΔΣ και με έναν μόνο μαθητή

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 160848/Γ7/20-12-2010 που υπογράφει η Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, Τμήμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης μπορεί να δημιουργηθεί και με έναν μόνο μαθητή. Παρακάτω παραθέτουμε το χωρίο από την ΥΑ (σημείο 5).

Δ. Συγκρότηση Τμημάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

1. Με ευθύνη του Σχεδιαστή-Αξιολογητή, οι μαθητές μπορούν να ενταχθούν σε τμήματα και να ξεκινήσουν μαθήματα Π.Δ.Σ με την έναρξη λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τα τμήματα Π.Δ.Σ λειτουργούν, μετά από αιτιολογημένη πρόταση του Σχεδιαστή-Αξιολογητή, με απόφαση:
I. του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ), για τις σχολικές μονάδες που υπάγονται απευθείας στη Διεύθυνση,
II. του Προϊσταμένου Γραφείου (ΠΓ), για τις σχολικές μονάδες που υπάγονται στο Γραφείο του.

2. Τμήμα για την Π.Δ.Σ θεωρείται κάθε τμήμα διδασκαλίας για κάθε μάθημα από τα προβλεπόμενα στο κεφάλαιο Ε της παρούσας. Επιτρέπεται η συγκρότηση ενός μόνο τμήματος για κάθε μάθημα που εξετάζεται πανελλαδικά παρόλο που μπορεί να ανήκει σε διαφορετική κατεύθυνση.
3. Η εγγραφή των μαθητών στα τμήματα ΠΔΣ είναι προαιρετική. Στα τμήματα ΠΔΣ μπορεί να εγγράφεται ως και το 100% των μαθητών κάθε τάξης ανά μάθημα. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται όμως να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα λόγω υπέρβασης του ορίου των μαθητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή Δ.Δ.Ε ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης θα αποφασίζει για υπέρβαση του ορίου των
μαθητών.
4. Σε ειδικές περιπτώσεις και με απόφαση του ΔΔΕ, μπορούν να παρακολουθούν και μαθητές άλλης σχολικής μονάδας όπου δεν υλοποιείται η Π.Δ.Σ. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν δικαιολογείται επιπλέον τμήμα Π.Δ.Σ στο ίδιο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.
5. Είναι δυνατή η συγκρότηση τμημάτων ΠΔΣ έστω και με έναν μαθητή.

Για περισσότερα (συγκρότηση τμημάτωνΔιαβάστε ή αποθηκεύστε τη σχετική Εγκύκλιο εδώ [alfavita.gr].

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *