Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Εγκρίθηκε η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Άρση όλων των γεωγραφικών και διοικητικών περιορισμών περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο και εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει οριζόντια ρύθμιση, η οποία θα ισχύσει 4 μήνες μετά από την ψήφισή του και αφορά στην κατάργηση όλων των περιορισμών, καθώς και των απαιτήσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα, εκτός και εάν επιβάλλεται η διατήρησή τους από το δημόσιο συμφέρον.

Επίσης, περιλαμβάνει και μια ειδική ρύθμιση για τα πέντε επαγγέλματα που αναφέρονται στο μνημόνιο που είναι οι συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί- αρχιτέκτονες και οι ορκωτοί λογιστές.

Η άρση των περιορισμών ισχύει στα εξής επαγγέλματα:

*Συμβολαιογράφοι (μείωση ελάχιστων αμοιβών και αύξηση του αριθμού των συμβολαιογράφων)

– Δικηγόροι (κατάργηση των μη αναγκαίων περιορισμών για ελάχιστες αμοιβές, την απαγόρευση της διαφήμισης, τους γεωγραφικούς περιορισμούς άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος)

– Αρχιτέκτονες (ελάχιστες αμοιβές)

– Μηχανικοί- Αρχιτέκτονες (ελάχιστες αμοιβές)

– Ορκωτοί ελεγκτές (ελάχιστες αμοιβές)

ΠΗΓΗ: news247.gr (M. Κοντορούση)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα, Μνημονιακό Έτος 2013: 49χρονος άνεργος και άστεγος πατέρας πουλάει μέσω αγγελίας το νεφρό του για να ζήσει καλύτερα το παιδί του

Σοκ θλίψη αλλά και οργή προκαλεί στο Πανελλήνιο, η λύση απόγνωσης που σκέφτηκε ένας 49χρονος πατέρας από την Ηλεία για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights