Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Φορολογία και για τους Ομογενείς ιδιοκτήτες ακινήτων

Το μείζον ζήτημα της φορολογίας των Ελλήνων του εξωτερικού και οι επιπτώσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τους Ομογενείς μας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της Γραμματέως του ΣΑΕ Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Η ηγεσία του υπουργείου ανταποκρίθηκε άμεσα σε παρέμβαση της Γραμματέως του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, με την από 18/10/2011 επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία και διατύπωνε σειρά αιτημάτων της Ομογένειας σε θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του Γνωμοδοτικού και Εισηγητικού ρόλου του ΣΑΕ. Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία των συμβούλων του Αναπληρωτή Υπουργού κ.κ. Κ. Καρμπέρη και Δ. Οικονόμου, συζητήθηκαν τα θέματα που έθεσε η κυρία Σαραντοπούλου και εξετάσθηκε η δυνατότητα ευνοϊκότερων φορολογικών ρυθμίσεων για τους Ομογενείς.

Η Γραμματέας ΣΑΕ έθεσε επίσης θέμα ίσης φορολογικής μεταχείρισης των Ελλήνων του εξωτερικού και δίκαιης αντιμετώπισής τους από το εθνικό κέντρο, επισημαίνοντας την διαχρονική προσφορά τους προς την πατρίδα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας ενός ειλικρινούς διαύλου επικοινωνίας με τους Ομογενείς, αλλά και η δυνατότητα στενότερης συνεργα- σίας με το Υπουργείο Οικονομικών σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Η Γραμματέας του ΣΑΕ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο οι Ομογενείς να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από την Ελληνική Πολιτεία. Επεσήμανε δε, ότι η αποδοτικότερη και σε σωστή βάση αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων της Ομογένειας, θα έχει πολλαπλά οφέλη και για το μέλλον της Ελλάδος. Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρξει και περαιτέρω διαβούλευση πριν την ψήφιση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου που προωθεί η Ελληνική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ (greekherald.com)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *