Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Αμφισβητεί το υπουργείο την ύπαρξη ΧΑΔΑ στο Μεγανήσι

Εμπλοκή στον φάκελο υποβολής για χρηματοδότηση αποκάλυψε ο δήμαρχος σε ερώτημα της αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Καββαδά Αικατερίνης, για την τύχη του κατά το δημοτικό συμβούλιο ΧΑΔΑ, αλλά ΧΥΤΑ κατά το υπουργείο και με την Περιφέρεια να “νίπτει τας χείρας της”!

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στ. Ζαβιτσάνος,  το υπουργείο δεν αποδέχεται την ύπαρξη ΧΑΔΑ στο Μεγανήσι και επομένως δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης για την αποκατάστασή του.  Άγνωστη πλέον η εξέλιξη του θέματος,  μιας και αυτό χάθηκε στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας για το ποιος έχει την ευθύνη του αποχαρακτηρισμού του ΧΥΤΑ.

Η κ. Καββαδά επιμένει στις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί τότε από τον δήμαρχο,  ότι  δηλ. πρόκειται για μεταβατικό στάδιο 2 ή 3 μηνών και γι αυτό ψήφισε τότε την κατάργησή του και, κατόπιν διαμαρτυριών και των υπολοίπων συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος απαντά (βλ. βίντεο στο 4:40 ) ότι αυτός εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και δεν φέρει καμία ευθύνη.

Μάλιστα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο, εάν αυτό κρίνει, να σταματήσει  την αποκομιδή σκουπιδιών ως παράνομη κι έθεσε τους πάντες με «την πλάτη στον τοίχο» πλην  του δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Αργύρη ο οποίος δεν είχε ψηφίσει τότε υπέρ της πρότασης του δημάρχου για κλείσιμο του ΧΑΔΑ (ή ΧΥΤΑ;).

Το θέμα φαίνεται να οδεύει σε αδιέξοδο, μιας που βιαστικά και στο πόδι δεν γίνονται σχεδιασμοί που απαιτούν  χρόνο και οργάνωση, επιβεβαιώνοντας κατά το χείριστο τρόπο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα την αποψη που είχα διτυπώσει παλιότερα ότι δεν προχωράς σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ, εάν δεν έχεις έτοιμη μια καλύτερη λύση η οποία δεν μπορεί να είναι ΣΜΑ, αλλά ανακύκλωση.

Την ευθύνη για τις συνέπειες της αλλαγής τρόπου διαχείρισης και του αδιεξόδου, λυπάμαι που το λέω, βαρύνει το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του, πλην του κ. Γ.Αργύρη. Και τούτο διότι πρέπει να μελετάνε δυο φορές τα όσα «τυπικά» προτείνει ο δήμαρχος γιατί οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη ηθικά και νομικά.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εκλογομαγειρέματα…

Έξι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, τα σενάρια για τα χρίσματα  των αιρετών της αυτοδιοίκησης δίνουν και παίρνουν! […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *